PressCode

Greenpeace România: La fiecare două secunde dispar 7000 metri din pădurile lumii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

“Din România până în Suedia, activiştii de mediu au făcut fotografii de la înălţime pentru a arăta cât de rapid dispar pădurile lumii – suprafeţe de mărimea unui teren de fotbal la fiecare două secunde – în parte din pricina produselor pe care europenii le consumă din ariile defrişate. Ulei de palmier, cacao, soia, carne de vită, cauciuc, lemn, hârtie – zeci de produse care se găsesc în supermarketuri ajung acolo de pe terenuri în care pădurea a fost tăiată ilegal. În cazul României, pădurile sunt tăiate masiv mai ales pentru lemn, nu pentru a cultiva altceva în loc”, susţin reprezentanţii Greenpeace România.

Potrivit coordonatorului campaniei pentru Păduri şi Viaţă Sălbatică din cadrul organizaţiei de mediu, Ciprian Găluşcă, o suprafaţă de pădure de mărimea unui teren de fotbal, la nivel global, e distrusă mai repede decât îi ia celui mai bun jucător să lovească mingea dintr-un capăt în altul.

Activiști de mediu din 14 țări ale Uniunii Europene au protestat în ultimele zile pentru a atrage atenția asupra ratei alarmante în care lumea își pierde pădurile, precum și pentru a cere miniștrilor mediului să îmbunătățească propunerea de lege pe care UE o pregătește împotriva defrișărilor.

Citește și