PressCode

Aplicația de mobil CalitateAer a fost lansată de Ministerul Mediului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CalitateAer este noua aplicație pentru mobil de monitorizare a calității aerului din România. Aplicația lansată astăzi de ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos, oferă informarea în timp real a populației cu privire la calitatea aerului pe teritoriul României. Datele din aplicație sunt disponibile 24 din 24 de ore și provin de la Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului, aflată în continuă dezvoltare. “Aplicaţia se numeşte CalitateAer, se poate descărca din App Store şi din Google Play şi se poate instala pe telefon, fără nicio problemă. Prin această aplicaţie se pot urmări cele 162 de staţii din ţară”, a precizat ministrul Barna Tánczos.

Aplicația Calitate Aer pune la dispoziția publicului posibilitatea de a primi notificări cu privire la calitatea aerului din cel mai apropiat punct de monitorizare sau oricare alt punct selectat ca favorit și, totodată, aceasta prezintă recomandări pentru fiecare situație privind calitatea aerului, de la ”BUN” la ”EXTREM DE RĂU”. Utilizatorii aplicației pot să verifice calitatea aerului pentru diferite intervale de timp și pot selecta o stație preferată.

În prezent, în România, calitatea aerului este monitorizată cu 162 de staţii de măsurare, care fac parte din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA) şi furnizează, în timp real, Comisiei Europene (CE), informaţii pe această temă.

Citește și