PressCode

Finanțare pentru retehnologizarea reactorului 1 și construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, suport total din partea guvernului SUA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministerul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat astăzi rezultatele întâlnirii cu Jose W. Fernandez, subsecretarul despre subsecretarul de stat pentru creştere economică, energie şi mediu din Departamentul de Stat al SUA.

“Am avut o nouă întâlnire de lucru cu Jose W. Fernandez pentru a discuta despre ulimele evoluții ale proiectelor prevăzute în Acordul între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă şi în sectorul energiei nucleare civile din România. Am discutat despre finanțarea pentru retehnologizarea reactorului 1 și construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, despre întărirea parteneriatului strategic în domeniul energiei dar și al relațiilor comerciale și bilaterale dintre cele doua state. Am primit asigurarea întregului suport din partea SUA pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României, pentru asigurarea securității în vederea aprovizionării cu gaze naturale și LNG a României și Republicii Moldova”, a anunțat Virgil Popescu pe Facebook.

Citește și