PressCode

Ministerul Educației nu agreează trecerea școlilor la „orarul de iarnă”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ministerul Educației descurajează practicile unităților de învățământ care trec la „orarul de iarnă” și reduc durata orelor și a pauzelor.

In comunicatul de presă transmis astăzi de Ministerul Educației se arată că “în fundamentarea acestor decizii, școlile invocă art.11, alin. (😎 din ROFUIP: „În situații speciale, pe o perioadă determinată, durata orelor de curs și a pauzelor poate fi modificată, la propunerea motivată a directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității de învățământ, cu informarea inspectoratului școlar. Considerăm că, în condițiile meteorologice pe care le putem observa cu toții, o astfel de interpretare a cadrului legal este discreționară și inadecvată.

Date fiind pierderile în învățare generate de perioada pandemiei, orice MINUT de școală contează. De aceea, am trimis inspectoratelor școlare o adresă prin care am solicitat ca școlile să fie susținute să-și păstreze orarul normal, manifestându-ne dezaprobarea față de obiceiul trecerii la „programul de iarnă”, au transmis reprezentanții Ministerului Educației.

Citește și