PressCode

Târg Pescăresc în curtea Ministerului Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

În perioada 5-8 noiembrie 2022, în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale se desfășoară Târgul Pescăresc, acțiune din campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub denumirea „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”

Membrii Federației Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării, păstrători ai tradițiilor din regiunea dobrogeană transmise din generație în generație, vor oferi celor ce vor trece pragul târgului, o varietate de specialități din pește, anunță Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă. Preparatele vor fi realizate după rețete ale pescarilor lipoveni, renumiți pentru pasiunea lor pentru gătit și atenția pe care o acordă atât gustului mâncării, cât și aspectului. Cherhanale din Jurilovca, Sfântul Gheorghe, Crișan, Mila 23, Murighiol, Vadu și 23 August vor expune spre vânzare produse dobrogene obținute din pește. De asemenea, la târg va fi prezent primul operator economic care exploatează de peste 20 de ani bogățiile Mării Negre, procesând rapane, midii și pești marini din producția autohtonă.

Pe lângă preparatele dobrogene puteți alege și produse cu specific pescăresc obținute din diferite specii de pești din apele de munte (păstrăv curcubeu) de la fermele piscicole din județele Iași și Prahova. De la târg nu vor lipsi vinuri albe, roz sau roșii ce însoțesc preparatele din pește, astfel Cramele Viișoara, Ovidiu și Hamangia vor oferi spre comercializare o gamă variată de vinuri. Pentru desert vă propunem colțunași cu brânză, care vor fi serviți calzi cu smântână sau iaurt.

Tot în cadrul târgului meșteri populari vor crea ambianța specifică Deltei Dunării prin obiecte decorative din lemn caracteristice Deltei Dunării, împletituri din stuf și papură și alte obiecte ce pot deveni amintiri de la acest eveniment. Sectorul cercetării va fi reprezentat de cercetători din cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit și Acvacultură (ICDEAPA) Galați, Centrul de Cercetări pentru Piscicultură Nucet, Dâmbovița și al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, Tulcea, care vor prezenta tehnologia de reproducție a peștelui din Delta Dunării și vor oferi informații despre speciile autohtone de pești ce vor putea fi admirate într-un acvariu. Pe parcursul celor patru zile de eveniment, vizitatorii se vor putea bucura de programe artistice susţinute de Uniunea Ucrainenilor din România, filiala Tulcea, comunitățile de lipoveni din localitățile Mila 23 și Jurilovca, ce vor crea atmosfera tipică plaiurilor dobrogene.

Citește și