PressCode

Spanac cu hepatită A la Profi, morcovi cu pesticide în exces la Metro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că Profi retrage un sortiment de spanac prospăt, contaminat cu hepatită A, iar Metro Cash & Carry morcovi baby în care pesticidele depășesc limitele premise.

Profi a început astăzi să retragă din magazine un sortiment de spanac proaspăt ambalat în pungi, contaminat cu virusul hepatitei A.

“Profi acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că am inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produsului spanac pungă 500g, furnizor KREPSIS AVANTAJ SRL, lot ROMANIA 845 ca urmare a contaminarii produsului cu virusul hepatitei A.

Se recomandă persoanelor care dețin produsului descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin, urmând să primească în schimb contravaloarea lui”, se arată in informare.

De asemenea, Metro Cash & Carry Romania SRL a anunțat că retrage de la comercializare produsul Morcovi baby 200G, în urma notificării primită de la furnizorul VALENCIA TRADING OFFICE SL.

Motivul rechemarii: depasire limite reziduu pesticid ‐ Oxamil.

Citește și