PressCode

Depozitarea deșeurilor la Poarta 9 a fost interzisă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Garda de Mediu a interzis ieri depozitarea deșeurilor la Poarta 9 din incinta Portului Constanța, ca urmare a neregulilor constantate de comisari.

Acțiunea de inspecție și control a început pe 21 octombrie, împreună cu Garda de Coastă, informează Garda de Mediu într-un comunicat. Pe amplasamentul autorizat pentru depozitarea deseurilor inerte din construcții și demolari din Constanța, lucrările de rambleiere au fost efectuate folosindu-se deșeuri inerte, în amestec cu deșeuri menajere și reciclabile de toate tipurile, mare parte fiind îngropate și acoperite cu pământ.

Pentru nerespectarea condițiilor din actul de reglementare emis de APM Constanța pentru lucrăile de rambleiere de la Poarta 9 Port Constanța, UAT Constanța a fost sanctionată conform Legii 292/2018 cu amenda de 100.000 lei, sistarea operațiunilor de depozitare a deșeurilor pe amplasament și aducerea terenului la starea inițială, prin curățarea zonei afectate de depozitări ilegale de deșeuri, altele decât cele admise. Întrucât s-a constatat îngroparea deșeurilor și abandonarea acestora în afara spațiilor autorizate, fapte ce constituie infracțiune conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, Garda Nationață de Mediu Constanța a sesizat organele de cercetare penală, astfel încât cei responsabili să fie identificați și trași la răspundere.

Citește și