PressCode

Ministrul Educației, Ligia Deca: “Pentru prima dată în istoria educației, alocăm peste 1 miliard de euro pentru dotarea unităților de învățământ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

 Ministerul Educației a lansat apelul competitiv de proiecte pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică).

“Pentru prima dată în istoria educației din România, alocăm peste 1 miliard de euro pentru dotari cu mobilier pentru sălile de clasă, materiale didactice, echipamente tehnologice și sportive. În opinia mea, este o șansă unică pentru România, pentru a schimba fața educației românești. Avem prevăzute investiții care vor acoperi nevoile din școlile, grădinițele, palatele și cluburile copiilor din țară”, a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

 Investițiile vizează:

  • 75.000 de săli de clasă/săli pentru activități extrașcolare sau sportive, dotate cu mobilier.
  • 10.000 de laboratoare/cabinete din sistemul de educație preuniversitar, inclusiv cabinete de asistență psihopedagogică.
  • 5.200 laboratoare de informatică echipate.
  • 3.600 școli cu clase de nivel primar, gimnazial și liceal dotate cu echipamente IT pentru digitalizarea resurselor de învățare.
  • 909 laboratoare informatice din școlile de educație și formare profesională.
  • 909 unități de învățământ IPT dotate cu laboratoare de practică funcționale.

Perioda de depunere a proiectelor este 19 decembrie 2022- 19 martie 2023.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că până la sfârșitul anului se va lansa și apelul privind laboratoarele inteligente, iar în 2023 urmează o altă serie de investiții.

Sursa foto: Ligia Deca / Facebook

Citește și