PressCode

Bacterie periculoasă în Dunăre, la Brăila

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Clostridium Perfringens, o bacterie periculoasă, a fost descoperită în Dunăre, la Brăila, de Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila. Bacteria a fost găsită în probele de apă brută captată din Fluviul Dunărea, la Stația de Tratare Apă Potabilă Gropeni.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a dezbătut ieri situația, iar prefectul județului Brăila, Iulian Timofei, asigură populația că apa potabilă a întrunit și întrunește parametrii de potabilitate, neexistând nici un risc pentru sănătatea populației.
Directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină a declarat că monitorizarea calității apei potabile se face atât de către laboratorul de analize al operatorului unic CUP Dunărea Brăila, cât și prin laboratorul DSP Brăila, nefiind înregistrate deficiențe față de nici un parametru privind calitatea apei potabile.
Până la sfârșitul lunii ianuarie, DSP Brăila va preleva zilnic probe de apă potabilă de la stațiile Gropeni și Chiscani pentru analiza parametrului ”Clostridium Perfringens”.

Populația poate consuma pește din Dunăre ori vânat din vecinătatea cursului de apă, carnea nu reprezintă un pericol atâta vreme cât este preparată termic.
Recomandarea specialiștilor este ca, în cazul în care o persoană manifestă totuși simptomatologie specifică (scaune diareice frecvente și dureri abdominale) să se prezinte la medicul de familie. În cazul în care starea acestuia se agravează, iar medicul de familie nu este disponibil, să apeleze la numărul de Urgențe 112 ori să se prezinte la Ambulatoriul celei mai apropiate unități spitalicești.

Citește și