PressCode

Ambasadorul Israelului, Reuven Azar, apreciază potențialul uriaș al municipiului Constanța în turism, energie și infrastructură

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Primarul Constanței, Vergil Chițac, l-a întâmpinat ieri, într-o vizită de curtoazie, pe ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar. În cadrul întâlnirii, au fost discutate oportunitățile de cooperare în plan local în multiple domenii de interes comun, precum turismul, investițiile străine, dezvoltarea infrastructurii locale, schimbul de bune practici în domenii sectoriale etc.

Ambasadorul Reuven Azar a apreciat că municipiul Constanța are un potențial uriaș pentru România și pentru Europa, în multiple domenii – energie, turism, infrastructură.  De asemenea, a fost evidențiată importanța strategică în creștere a orașului Constanța pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.

În ceea ce privește turismul, diplomatul a subliniat nișa de oportunitate pe care o are municipiul Constanța în Israel în această perioadă, în condițiile în care fluxurile de turiști israelieni sunt interesați de identificarea și exploatarea unei rute turistice care să includă și să valorifice potențialul local al orașului Constanța și al regiunii Dobrogei (prioritar, stațiunile de pe litoral și Delta Dunării).

În contextul în care turiștii israelieni sunt în căutarea unor destinații externe alternative, atractive, Constanța poate reprezenta un răspuns excelent la nevoile lor actuale. Din această perspectivă, poate crește relevanța rolului coordinator al Organizației de Management al Destinației Mamaia – Constanța (OMD) în demersurile mai ample de consolidare, în plan extern, a percepției municipiului Constanța ca destinație predilectă la nivel național pentru turiștii străini, în sezon și în afara acestuia.

Primarul Vergil Chițac, a expus viziunea de dezvoltare a orașului, cu accent pe posibilitatea atragerii de investiții strategice externe. Orașul Constanța poate să redevină atractiv pentru mediile de afaceri din Europa și din lume, însă este nevoie de investiții majore în proiectele locale de infrastructură. “Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a exprimat întreaga sa disponibilitate de a prezenta oamenilor de afaceri din Israel oportunitățile pe care le are un investitor strategic extern care ar opta pentru investiții în proiectele de dezvoltare ale municipiului Constanța”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Citește și