PressCode

Simulările examenelor naționale au loc la sfârșitul lunii martie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Simulările examenelor naționale în anul școlar 2022 – 2023 ( Evaluarea și Bacalaureatul) au fost avizate astăzi în cadrul Comisiei de dialog social.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog, anunță Ministerul Educației. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog. Reprezentanții ministerului Educației anunță că procedurile de desfășurare ale simulărilor examenelor naționale vor fi comunicate inspectoratelor școlare. Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Citește și