PressCode

Un regal de spectacole la teatre: „Logodnă relativă”, „Țara surâsului”, „O, sole mio!” și „Prețul demnității”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Săptămâna aceasta, teatrele constănțene au o ofertă generoasă pentru publicul spectator, din care nu lipsesc premierele.

Teatrul de Stat Constanța începe luna februarie cu o premieră, „Logodnă relativă”, de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache. Spectacolul este programat sâmbătă și duminică, de la ora 19.00, însă biletele pentru această comedie savuroasă sunt deja epuizate. Cei care doresc să participe la „Logodna relativă” mai au o șansă pe 19 februarie, dacă se grăbesc. Spectacolul îi are în distribuție pe: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane și Lucian Pavel.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” invită publicul, la final de săptămână, să urmărească o operetă și un divertisment muzical.

Opereta „Țara surâsului”, de Franz Lehar, a cărei acțiune se desfășoară la Viena și Pekin, în anul 1912, este programată sâmbătă, 4 februarie, de la ora 18.30.

Regia artistică este semnată de Lucia Cicoară-Drăgan, de scenografie și costume s-a ocupat Daniela Vlădescu, iar coregrafia este semnată de Mihai Mîndruțiu.

Vor transpune publicul în „Țara surâsului” soliștii: Laura Eftimie, Răzvan Săraru, Iulian Bratu, Mircea Găvan, Iulia Stănei, Aurelian Ghițoi, Daiana Gavrilescu, Octavian Minea, Petre Bulgaru, Robert Safta, Ionuț Neagu, Cristian Parmac, Silviu Vizan, Sebastian Pascale, Andrei Băican, Eugen Florea, Luminița Cristea, Marian Irimia, Gabriela Dobre, Garofița Gâdei, Elena Vâjorel, Veronica Raceală, Raluca Dărăban și Ionuț Boancheș.

Spectacolul se va desfășura sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea.

Duminică, de la ora 18.30, soliștii Teatrului „OIeg Danovski” invită publicul să descopere soarele și exuberanța Italiei în cadrul divertismentului muzical „O, sole mio!”. În program se regăsesc canzonette, tarantelle și alte melodii de dragoste.

Concepția spectacolului îi aparține Gabrielei Dobre, care va și cânta alături de Daniela Vlădescu, Lucia Mihalache, Stela Sîrbu, Ionela Duma, Mihaela Ionescu, Raluca Dărăban, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Adrian Clinciu, Adrian Pîrlea, Ionuț Boancheș, Eugen Florea, Mădălin Băldău, Georgiana Medeleanu, Marius Turtoi și Maria Cernat.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ începe luna februarie în forță având în program spectacole pentru cei mici, „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”, „Rățușca cea urâtă” și „Cei trei purceluși”, printre care și o premieră pentru adolescenți, „Prețul demnității”.

Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani se vor întâlni cu publicul, cu vârste cuprinse între trei și nouă ani, miercuri, 1 februarie, de la ora 11.30. Spectacolul, după o poveste de Samuil Marșak, gândit de MC Ranin și Lică Gherghilescu, pe muzica lui Dumitru Lupu, îi are în distribuție pe: Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Tiberiu Roșu și Clara Ghiuvelechian.

Joi, 2 februarie, de la ora 10.00, dar și sâmbătă, 4 februarie, de la ora 10.30, scena Teatrului „Căluțul de mare” va fi ocupată de… Rățușca cea Urâtă. Spectacolul, o adaptare după Hans Christian Andersen, în regia lui Valentin Dobrescu, pe muzica lui Radu Alin Macovei Moraru, este dedicat copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani. În distribuție se regăsesc îndrăgiții actori: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu și Arina Cojocaru.

Vineri, de la ora 18.00, adolescenții și tinerIi sunt așteptați să afle cât valorează demnitatea. „Prețul demnității”, o adaptare după Ludmila Razumovskaia, este un spectacol cu tineri și despre tineri, care „prezintă o poveste palpitantă, cu o intrigă puternică, despre moralitate și lipsa ei. Un univers în care conflictul dintre generații creează divergențe de opinie, cu consecințe absurde, în care limitele răului nu suportă bariere”. Regia artistică îi aparține lui Lică Gherghilescu, iar scenografia este semnată de Mihai Constantin Ranin. Traducerea și adaptarea textului au fost realizate de Inga Marcu. „Prețul demnității” îi are în distribuție pe: Inga Marcu, Adi Gheo, Denisa Iova, Sergiu Bucur și Grațian Prisacariu.

În ultima zi a săptămânii, pe 5 februarie, de la ora 10.30, copiii cu vârste cuprinse între trei și zece ani, sunt invitați să descopere povestea a trei purceluși. Regia spectacolului este semnată de Gheorghe Balint, muzica e creată de Dan Bălan, iar decorurile sunt realizate de Adrian Drăguț. În spectacolul „Cei trei purceluși” joacă actorii: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.

Citește și