PressCode

 Vremea se încălzeşte ușor, apar condiții de precipitații  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Regimul termic va avea o tendinţă de încălzire în perioada 13 – 26 februarie, cu primele semne către finalul acestei săptămâni, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată în special în primul weekend, dar şi după data de 24 februarie, relevă prognoza de specialitate, publicată luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
În Dobrogea, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 4 – 6 grade până spre 11 – 12 grade. În prima jumătate a intervalului, nopţile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -3 şi 3 grade (cu cele mai ridicate valori la sfârşitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului şi media valorilor diurne va ajunge la 7 – 8 grade, în timp ce valorile nocturne nu vor depăşi zero grade. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendinţa de creştere până la medii ale maximelor de 10 – 11 grade şi ale minimelor de 2 grade.
Probabilitatea pentru precipitaţii, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului.
În Muntenia, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va creşte de la 6 – 7 grade (valori în general apropiate de norme), până spre 12 – 13 grade. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, dar după data de 21 februarie valorile termice vor avea tendinţa de creştere până la medii ale maximelor de 11 – 12 grade. Minimele termice vor avea variaţii mai ales în prima jumătate a intervalului şi vor fi în mare parte negative, însă apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5 şi 2 grade, cu cele mai calde nopţi în perioada 19 – 20 februarie.
Probabilitatea pentru precipitaţii, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

Citește și