PressCode

Ziua Națională a Lecturii. Mii de elevi și profesori au primit acces gratuit la o biblioteca online, dar și pachete de cărți

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, Primăria Constanța dă startul unui proiect care promovează cultura și încurajează cititul în toate formele sale. Elevii și tinerii au primit acces la cărți, atât în format digital cât și în format tipărit.

În cadrul proiectului, 12.951 de elevi, 577 de cadre didactice și 26 biblioteci din învățământul primar au acces gratuit la o biblioteca online cu peste 10 000 de cărți digitale, iar 1.758 de cadre didactice din învățământul gimnazial și liceal vor primi gratuit pachete de cărți necesare in procesul de perfecționare profesională și personală. Proiectul este realizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța.

Cele peste 10.000 de cărți în format digital – sub formă de audiobookuri, ebook-uri și videobook-uri – sunt disponibile pe o platformă educațională online. Ele acoperă toate domeniile de interes pentru elevi și profesori: lecturi și auxiliare școlare, manuale școlare avizate de Ministerul Educației, ficțiune pentru copii, cărți ilustrate de povești, poezii, proverbe și ghicitori, literatură clasică și contemporană, autori români și străini, cele mai noi bestselleruri internaționale, cărți premiate Nobel, Man Booker, Goncourt, thrillere, cărți de dezvoltare personală, atlase, enciclopedii National Geographic, videobook-uri Disney și multe altele.

Platforma pune de asemenea la dispoziție 14 cursuri de perfecționare online pentru cadre didactice și jurnale de lectură pentru elevi.

La rândul lor, cărțile tipărite oferite gratuit cadrelor didactice acoperă o mare arie de interes tematic: de la lucrări de cultură generală, dezvoltare profesională, carte pedagogică, până la enciclopedii, atlase, dicționare sau beletristică clasică și contemporană.

Ziua Națională a Lecturii ne oferă o oportunitate excelentă să reamintim importanța cărților în viața noastră și să începem să clădim obiceiuri de lectură pentru copiii și tinerii noștri, atât de necesare pentru dezvoltarea viitorului lor, susțin autoritățile locale.

Citește și