PressCode

Constanța.Vergil Chițac: Am semnat proiectarea și execuția lucrărilor la Spitalul Modular

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, anunță semnarea documentației de proiectare și execuție a noului spital modular, în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

“Gândit ca nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, acesta va asigura servicii medicale de imagistică cu CT și RMN, plus 50 de paturi de spitalizare continuă (dintre care 10 ATI). Proiectul vine în completarea amplelor lucrări de reabilitare și modernizare ale spitalului municipal”, a precizat primarul. Acestea au inclus refacerea instalației electrice, recompartimentarea unor spații interioare, refacerea instalațiilor sanitare, montarea instalației noi de detectare a incendiilor, precum și instalarea unui rezervor nou de apă pentru urgențe.

Reprezentantul Primăriei Constanța susține că în urma controalelor a reieșit faptul că există probleme cu structura de rezistență a clădirii spitalului, aceasta fiind vulnerabilă în cazul producerii unui seism mai puternic. Clădirea este inclusă într-un proiect pentru consolidare și reabilitare energetică. “În urmă cu doar trei săptămâni am și semnat contractul de finanțare, în valoare de aproximativ 27,8 milioane de lei, cu TVA, dintre care 11,8 milioane sunt alocați consolidării clădirii. După faza de proiectare, urmează să începem lucrările de consolidare și reabilitare energetică chiar cu tronsonul afectat de incendiu și cu etajele superioare, care au fost închise și puse în conservare” a mai precizat Vergil Chițac.

Citește și