PressCode

Plajele vor fi închiriate pentru două sezoane estivale. ANAR va preda plajele chiriașilor până pe 15 aprilie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Guvernul a aprobat, joi, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Ordonanţa de Urgenţă privind procedura de închiriere a suprafeţelor de plajă cu destinaţie turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024.

Prin OUG au fost prevăzute reglementări pentru desfășurarea în timp util a licitațiilor privind închirierea plajelor. Într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Mediului se arată că actul normativ va reduce impactul negativ asupra operatorilor economici din sectorul turistic și al activităţilor de turism pe litoralul Mării Negre, realizându-se organizarea corespunzătoare a activităţilor specifice sezonului estival și îmbunătăţirea condiţiilor de desfăşurare a activităţilor turistice și de agrement.

”Ordonanța de urgență aprobată astăzi reglementează organizarea licitațiilor și derularea contractelor de închiriere ținând cont ca de la 1 mai începe sezonul estival. Astfel, se vor reduce termenele de desfășurare a licitațiilor, dar și a numărului de oferte maxim admisibile în prezența cărora poate fi adjudecată licitația (de la 2 oferte la una). De asemenea, se stabilește termenul contractului de închiriere la 2 ani (sezoanele estivale 2023-2024 – termen minim necesar obținerii noului PUZ) și va exista posibilitatea analizării ofertelor de închiriere de către mai multe Comisii, organizate la nivelul ANAR. Toate aceste propuneri de reglementare subsumate vor conduce la reducerea la jumătate a perioadei de licitație și încheiere a contractelor, în prezent perioada însumând cel puțin 55 de zile”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tánczos. Acesta a mai precizat la finalul ședinței de Guvern că ANAR va preda plajele chiriașilor până pe data de 15 aprilie.

Citește și