PressCode

 Ziua Mondială a Apei – Fii schimbarea pe care ți-ai dori s-o vezi în lume!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Astăzi este Ziua Mondială a Apei. Din păcate, în foarte multe părți ale lumii există un deficit sever de apă, iar în perioadele de secetă – condițiile de supraviețuire sunt crunte. Se întâmplă de ceva vreme și în România, iar Dobrogea nu este departe de fenomen.

Organizația Națiunilor Unite a ales pentru acest an ca temă: ”Să accelerăm schimbarea! Fii schimbarea pe care ți-ai dori s-o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”

Apa este o resursă limitată. Miliarde de oameni şi nenumărate şcoli, grădinițe și centre de sănătate nu au apă potabilă şi toalete. Apa de băut poluată şi absenţa infrastructurii sanitare periclitează vieţile copiilor din diferite regiuni al globului susține UNICEF.

Apa trebuie folosită cu responsabilitate și nu trebuie poluată.

Toată lumea are nevoie de apă, așadar toți trebuie să luăm măsuri pentru  ne păstra apa curată.

Prin intermediul site-ului dedicat Zilei Mondiale a Apei, ONU ne prezintă ce înseamnă criza mondială a apei și a salubrității și trage un semnal de alarmă:

  • În ultimele decenii au dispărut aproape jumătate din zonele umede din preajma comunităților, fapt care sporește riscul de inundații
  • Agricultura și industria din zonă ar prelua peste 80 % din disponibilul de apă
  •  Din cauza schimbărilor climatice, seceta ar afecta din ce în ce mai mult resursele de apă și aprovizionarea cu alimente. Inundațiile ar pune în pericol instalațiile de apă și de salubrizare, contaminând resursele de apă
  • Cei mai săraci și mai vulnerabili membri ai comunității, afectați în mod disproporționat de criză, ar avea cel mai mult de luptat pentru a atrage atenția autorităților să-și îmbunătățească serviciile de alimentare cu apă și salubritate.

Citește și