PressCode

Galați. Facilități fiscale pentru investitori

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Schema de sprijin se adresează întreprinderilor care activează pe raza municipiului Galaţi și care îndeplinesc condițiile privind investițiile realizate în oraș. Se urmărește astfel stimularea agenţilor economici, creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, sprijinirea tinerilor pentru înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii și realizarea de beneficii fiscale la bugetul local pentru perioade îndelungate de timp.

Primăria municipiului Galați acordă facilități fiscale pentru dezvoltarea economică și regională, prin susţinerea realizării de investiţii şi crearea de noi locuri de muncă, pentru investiţiile finalizate după 1 ianuarie 2021. Este vorba despre reduceri și scutiri de la plata impozitului pe clădiri și terenuri, iar solicitările pentru acordarea acestor facilități se pot depune până pe 31 martie 2023, însoțite de documentele prevăzute în schema de ajutor de minimis, aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Galați nr. 59/23.02.2023.

Criteriile de acordare a facilităţilor fiscale şi cotele de reducere a impozitului pe clădiri și impozitului/taxei pe terenuri aferente investiţiilor de peste 200.000 euro au fost aprobate prin HCL 59/2023 și vizează: valoarea investiţiei;  numărul mediu de personal angajat; profilul de activitate; amplasamentul investiţiei (zona fiscală în care se află investiţia).

Citește și