PressCode

 “Efort comun pentru un viitor mai bun”. A început campania de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună din Constanța

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Prima campanie din acest an, de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, se va desfășura în perioada 3 aprilie – 5 mai. Primăria municipiului Constanța, Animal Society și Four Paws International continuă astfel proiectul “Efort comun pentru un viitor mai bun”.

Campania este prima din seria proiectelor care vor fi derulate anul acesta în municipiul Constanța, alături de programe de informare și responsabilizare, evenimente de adopție, vizite în instituții și școli pentru promovarea comportamentului responsabil față de animale și a adopțiilor, informează Primăria Constanța, într-un comunicat de presă.

Proiectul „Efort Comun pentru un viitor mai bun“, inițiat de Animal Society și Primăria Municipiului Constanța, presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș și derularea mai multor programe de informare adesate constănțenilor, cu scopul implementării unui plan de măsuri uman, eficient, durabil pentru gestionarea înmulțirii necontrolate și a suprapopulației de câini și pisici de rasă comună.

Sterilizarea reprezintă singura soluție umană și sustenabilă pentru problema suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie – nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5 000 și 10 000 lei.

Cei interesați pot înregistra o programare prin apel la numărul de telefon 0754 208 630, începând cu data de 3 aprilie, când echipa Animal Society va efectua operații de sterilizare în Constanţa, pe strada Micșunelelor nr. 2 (lângă parcarea mare).

Citește și