PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 12 – 18 aprilie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Săptămâna aceasta, când majoritatea constănțenilor se pregătesc să întâmpine așa cum se cuvine Paștele sau Învierea Domnului, propunerile de petrecere a timpului se concentrează la mijlocul săptămânii, deoarece zilele de weekend se petrec în familie, alături de cei dragi.

Teatrul de Stat Constanța, în parteneriat cu Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, prin Centrul de Cercetare științifică și creație artistică „Euxin”, invită publicul miercuri, 12 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Studio (Str. Ion Lahovari nr. 2A), la spectacolul „Trilogia belgrădeană”, de Biljana Srbljanović.

Acesta este spectacolul de licență al tinerilor studenți actori, proiect coordonat de regizorul Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, care este, totodată, asistent universitar la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța. Spectacolul se înscrie în programul Teatrului de Stat Constanța „Debut la TSC”.

Distribuția este compusă din: Lucian Prasti, Octavian Mateiciuc, Sorina Toma, Georgiana Oancea, Roberto Savu, Alexandra Babă, Romulus Samfiroiu, Gabriel Roșu, Alexandra Turcin – studenți în anul al III-lea la Actorie în cadrul Facultății de Arte de la Universitatea „Ovidius”, clasa Daniela Vitcu și Erwin Șimșensohn, actrița Denisa Todireanu și Theodor Șoptelea, actor al Teatrului de Stat Constanța. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, artist plastic la Teatrul de Stat Constanța, lighting design-ul de Alexandru Bibere, iar sound design-ul e realizat de Alexandru Popa și Eduard Lupu.

Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” le propune părinților să-și însoțească copiii la două animații deosebite: „The Super Mario Bros” și „Academia iepurașilor: Paștele e în pericol”.

Animația care prezintă povestea fraților Super Mario în călătoria lor prin Regatul Ciupercilor va fi proiectată miercuri, 12 aprilie, de la ora 17.00 și joi, 13 aprilie, de la ora 13.30.

Filmul „The Super Mario Bros” este regizat de Aaron Horvath și Michael Jelenic și îi are în distribuție pe Anya Taylor-Joy, Chris Pratt, Seth Rogen, Jack Black și Keegan-Michael Key.

Animația „Academia iepurașilor: Paștele e în pericol” poate fi văzută joi, 13 aprilie, de la ora 11.30.

Filmul, regizat de Ute von Münchow-Pohl, îi are în rolurile principale pe Friedrich von Thun, Senta Berger, Noah Levi, Elise Eikermann și Liza Simmerlein.

Sinopsis: „Iepurașul Max și-a îndeplinit visul: este primul iepure de la oraș ales să participe la atelierul iepurașilor de Paște. El și prietenii săi trebuie să-și găsească propria superputere cu care să salveze Paștele. Dar se întâmplă ceva cu totul neașteptat. Cea mai de preț comoară a iepurașilor de Paște, oul auriu, se face negru, anunțând o primejdie. Leo împreună cu banda lui de iepuri de la oraș vrea să desființeze Paștele cu totul și să păcălească o familie de vulpi să fure prețioasele ouă. Singura șansă a lui Max este să facă echipă cu vulpoiul Ferdinand, care se oferă să-l ajute. Dar poate un iepure să aibă încredere într-o vulpe?

Academia iepurașilor aduce pe marile ecrane o poveste amuzantă, plină de aventuri și transmite un mesaj important despre valoarea prieteniei, despre toleranță și lucrul în echipă. La sfârșit, vom vedea că nu e bine să judecăm vulpile după ceea ce știm despre ele din alte povești

Pentru cei care doresc senzații tari miercuri, 12 aprilie, de la ora 19.00  și joi, 13 aprilie, de la ora 20.30 va fi proiectat filmul „Excorcistul Papei”, regizat de Julius Avery, cu Russell Crowe și Franco Nero în distribuție. 

Sinopsis: „Acesta este portretul lui Gabriele Amorth, un preot care a activat ca exorcist șef al Vaticanului și care a realizat peste 100.000 de astfel de ritualuri de-a lungul vieții”.

Joi, 13 aprilie, de la ora 15.30, este timpul pentru „Cina perfectă”, la Centrul „Jean Constantin”.

Filmul este regizat de Davide Minnella și îi are în distribuție pe: Salvatore Esposito, Greta Scarano, Gianluca Colucci, Gianfranco Gallo și Antonella Attili.

Sinopsis: „Cina perfectă este o poveste de dragoste puțin probabilă. Carmine este un mafiot bun la suflet, în timp ce Consuelo este iute la mânie și o profesionistă talentată în domeniul gastronomiei. La prima vedere, tot ce au în comun este o copilărie dificilă. Cu toate acestea, ei împărtășesc o pasiune care îi aduce împreună, și mai mult decât atât, îi face să se îndrăgostească. Nu este doar un film despre mâncare. Așteptați-vă la o comedie polițistă sub aripa romantismului”.

Tot joi, 13 aprilie, dar de la ora 18.00, la Centrul „Jean Constantin”  poate fi văzut filmul „Dungeons & Dragons: Frăția hoților”, regizat de John Francis Daley și Jonathan M. Goldstei cu Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis și Hugh Grant în distribuție.

Sinopsis: „Un hoț fermecător și o gașcă de aventurieri neobișnuiți pornesc într-o misiune epică pentru a recupera o relicvă pierdută, dar lucrurile iau o întorsătură periculoasă atunci când dau nas în nas cu cine nu trebuie”.

Și marți, 18 aprilie, de la ora constănțenii sunt invitați la film, la „RetroCINEMA”, pentru a vedea „Sweet November”, tradus „Idilă de noiembrie”, un film din 2001 cu Charlize Theron şi Keanu Reeves, în rolurile principale, regizat de Pat O’Connor.

Biletele pentru filme se pot procura de pe cinemagia.ro.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” a pregătit publicului fidel un concert înregistrat,„Noapte Luminată” care va fi prezentat online începând de – duminică, 16 aprilie, de la ora 00.00 până marți 18 aprilie, de la ora 18.00.

Concertul, sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea îi are ca soliști pe artiștii: Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Lucia Mihalache, Elena Rotari, Răzvan Săraru, Silvia Simionescu și Sebastian Tegzeșiu.

Alături de orchestră se va afla și corul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” (maestru cor Adrian Stanache).

Concertul se poate urmări accesând acest link.

Citește și