PressCode

Constanța. “Kiss and Ride”, proiect pentru decongestionarea traficului la două unități de învățământ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” și Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” sunt primele unități de învățământ din municipiul Constanța în care se implementează Sistemul “Kiss and Ride”.

Proiectul prevede resistematizarea rutieră și pietonală, crearea unei zone de oprire în siguranță și de debarcare a copiilor în dreptul unităților școlare pentru părinții care își aduc copiii cu autoturismul la cursuri, informează Primăria Constanța. Este vorba despre un refugiu de “debarcare/îmbarcare”, un culoar pe unde părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce în siguranţă în curtea instituţiei de învăţământ. Timpul total pentru a lăsa copilul la şcoală este de aproximativ 20 – 30 de secunde.

Sistemul de oprire și debarcare a elevilor în siguranță a fost realizat de Primăria Municipiului Constanța împreună cu reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța și Confort Urban. Aceștia au avizat implementarea acestui sistem de trafic în cadrul Comisiei de Circulație. Echipaje din cadrul Poliției Locale Constanța vor fi prezente la orele de vârf în apropierea unităților școlare. Dacă se va dovedi eficient, acest sistem de oprire și debarcare a elevilor în condiții de siguranță va fi implementat și la alte unități de învățământ din municipiul Constanța.

Citește și