PressCode

 Primarul Constanței, Vergil Chițac a semnat contractul de finanțare pentru spitalul de cardiologie și oncologie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a semnat astăzi la București, împreună cu Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila contractul de finanțare pentru „Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou.”

Noul spital de cardiologie și oncologie va fi construit prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 103,2 milioane de euro, din care finanțarea nerambursabilă europeană, prin PNRR, este de aproximativ 98 de milioane de euro.

“Este un proiect mai mult decât necesar. Este obligatoriu. Și mă bucur nespus de mult că se transformă în realitate. Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie este rodul eforturilor tuturor oamenilor din Primăria Constanța și al tuturor constănțenilor. Acest nou spital va avea rolul de a astupa un gol imens pe care îl are paleta serviciilor medicale din municipiul nostru și va diminua considerabil dependența pacienților de celebrul „tren spre București”, a declarat primarul Constanței, Vergil Chițac, într-o postare pe Facebook.

Spitalul de Cardiologie și Oncologie va fi amplsat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Clădirea va avea regimul de înălțime D+P+3E și o suprafaţă construită de 2.991 mp. Spitalul va dispune de ambulatoriu cu 40 de paturi pe zi și spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi).

 Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.

Citește și