PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 26 aprilie – 2 mai

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

În această săptămână, publicul este invitat la spectacole de teatru, operă, balet și filme. În programul oferit de instituțiile de cultură se regăsesc și o seară lirică, un concert și un show de stand-up comedy.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide săptămâna cu o seară lirică, programată miercuri, 26 aprilie, de la ora 19.00, în foaier. Solișto sunt Veronica Răceală și Ionuț Boancheș, acompaniați la pian de Natalia Gribinic. Invitați sunt Alexandra Mazăre, la pian și Andrei-Cristian Railean la vioară. În program sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: W.A. Mozart, G. Donizetti, G. Dendrino, C.M. Schonberg, G. Bizet G. Puccini , G. Grigoriu , E. Tagliaferri, D. Shostakovici și C. Saint-Saëns.

Sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 19.00, Teatrul „Oleg Danovski” prezintă spectacolul de balet „Giselle” (coregrafia clasică  – J. Coralli, J. Perrot, M. Petipa, punere în scenă – Monica Cherecheș, Horațiu Cherecheș, scenografia – Eugenia Tărășescu-Jianu).

Soliști sunt: Ovidiu Iancu Matei – Timișoara, Carla Dukai Timișoara, Ioana Crețu, Bogdan Bîrsănescu, Yuria Soeta și Cătălina Iliescu.

Duminică, 30 aprilie 2023, de la ora 19.00, la Teatrul „Oleg Danovski” va poposi „Bărbierul din Sevilla” (muzica Gioachino Rossini, regia artistică  – Ștefan Munteanu, scenografia – Eugenia Tărășescu Jianu).

Soliști vor fi: Daniel Pop, Cristina Maria Oltean – București, Mihai Irimia – Brașov, Orest Pâslariu București, Daniel Pascariu – București, Gabriela Dobre, Cristian Caragea – debut.

Conducerea muzicală îi aparține lui Tiberiu Soare din București, iar maestru de cor este Adrian Stanache.

Teatrul de Stat Constanța invită publicul vineri, 28 aprilie și sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 19.00, la „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya (regia artistică și ilustrația muzicală – Diana Mititelu, scenografie – Răzvan Bordoș, lighting design – Cristian Niculescu). Organizatorii îl descriu ca fiind  „un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție”.

Distribuție este alcătuită din Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea și Ștefan Mihai.

Duminică, 30 aprilie, de la ora 19.00, este timpul pentru o „Logodnă relativă”. Comedia este scrisă de Alan Ayckbourn și regizată de Iulian Enache (scenografia – Gabi Albu, lighting design –  Alexandru Bibere, asistent scenografie – Ruxandra Bobleagă) și îi are în distribuție pe Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane  și  Lucian Pavel.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma mystage.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” îi așteaptă pe copiii care au de la zece ani în sus, să vadă, miercuri, 26 aprilie, de la ora 12.00, spectacolul „Prințesa care sforăia”, de Mihai Ignat (regia artistică – Traian Șoimu, scenografia – Oana Drăghici, muzica – Vlad Crețu).

Din distribuție fac parte actorii: Cătălina Oțeleanu, Inga Marcu, Adi Gheo, Clara Ghiuvelechian, Daniel Minciună, Lică Gherghilescu, Sergiu Bucur, Andrei Stroescu, Tiberiu Roșu, Dan Cojocaru, Grațian Prisacariu, Emanuel Cristoiu și Cristian Mitescu.

Joi, 27 aprilie și vineri, 28 aprilie, de la orele 10.00 și 12.00, dar și sâmbătă, de la ora 10.30, micii spectatori, de la patru ani în sus, sunt așteptați să vadă spectacolul „Albă-ca-Zăpada”, după Frații Grimm (regia și scenariul – Bogdan Drăgulescu, scenografia – Daniela Drăgulescu, muzica – Liviu Prossi).

Personajele de poveste sunt interpretate de: Alina Manțu, Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Rovena Paraschivoi, Tiberiu Roșu, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Daniela Vlad și Andrei Stroescu.

Duminică, 30 aprilie, de la ORA 10.30, copiii cu vârste între cinci și 12 ani, vor putea urmări spectacolul „Cenușăreasa”, după Ch. Perrault (regia – Daniel Stanciu, scenografia – Carmencita Brojboiu, consultant mânuire păpuși – Aneta Forna Christu.

Din distribuție fac parte actorii: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu și Alina Manțu.         

Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”  propune miercuri, 26 aprilie, de la ora 20.00, spectacolul de stand-up comedy „Alo, 112?” cu Radu Bucalae, George Tanase si Ioana State.

Biletele se pot procura online de pe iabilet.ro.

Și săptămâna aceasta abundă în filme unul și unul.

Joi, 27aprilie, de la ora 18.00, vineri, 28 aprilie, de la ora 18.00 și sâmbătă, 29 aprilie, de la ora ora 16.00, la Centrul „Jean Constantin” are loc proiecția filmului „Fericirea începe azi”, în regia lui Roger Kumble, cu Virginia Gardner și Dylan Sprouse în distribuție.

Sinopsis: „Fericirea începe azi spune povestea băiatului rău, Travis, și a studentei eminente din primul an, Abby. El își petrece nopțile luptând în meciuri de box ilegale și zilele ca un adevărat Casanova al campusului universitar. Dar Abby nu vrea să aibă de-a face cu Travis. Intrigat de dezinteresul ei, Travis îi oferă un pariu simplu: dacă va pierde următoarea luptă, trebuie să stea fără sex timp de o lună. Dar dacă va câștiga, Abby trebuie să se mute împreună cu el pentru aceeași perioadă de timp. Orice s-ar întâmpla, Travis habar nu are că trecutul întunecat al lui Abby este pe cale să iasă la suprafață. Oare Travis și-a gasit perechea?”.

„Cavalerii zodiacului”, în regia lui Tomasz Baginski, cu Famke Janssen, Madison Iseman, Sean Bean, Mark Dacascos și Nick Stahl, va putea fi urmărit joi, 27 aprilie, de la ora 20.00 și  sâmbătă, 29 aprilie, ora 18.00.

Sinopsis: „Când o zeiță a războiului se întrupează într-o tânără fată, un băiat orfan și fără casă pe nume Seiya descoperă că destinul lui e să o protejeze și să salveze lumea. Însă doar după ce își înfruntă propriul trecut și devine Cavaler al Zodiacului”.

Filmul horror „Cartea morților: Posesie demonică” va fi proiectat vineri, 28 aprilie, de la ora 20.00.

Regia e realizată de Lee Cronin, iar distributie îi aduce pe marile ecrane pe: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgana Davies, Nell Fisher și Jayden Daniel.

Sinopsis: „Mutând acțiunea din pădure înapoi în oraș, Cartea morților: Posesie demonică spune o poveste întortocheată a două surori înstrăinate, interpretate de Sutherland și Sullivan, a căror reuniune este întreruptă de apariția demonilor ce posedează oameni, împingându-i într-o bătălie primordială pentru supraviețuire, în timp ce se confruntă cu cea mai de coșmar variantă posibilă a unei familii”.

„Vino cu prietenii și noi te așteptăm cu cele mai bune glume și multe râsete. Cumpără biletele online cât sunt calde și nu uita să vii cu ele!”, spun cei de la Centrul „Jean Constantin” invitând publicul să vadă „Super Mario”, sâmbătă, 29 aprilie, la ora 10.30 și duminică, 30 aprilie, la ora 12.10.

Animația „Aventuri până la Lună și înapoi”,  cu o regie de Ali Samadi Ahadi, poate fi văzută sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 12.20 și duminică, 30 aprilie, la ora 10.30.

Din distribuție fac parte actorii: Howard Nightingall, Stephan Benson, Dirk Petrick, Roxana Samadi și Jacob Banigan.

Sinopsis: „Când Peter pornește într-o călătorie magică pentru a o salva pe surioara sa, Anne, trebuie să înfrunte un teritoriu misterios: Luna! Anne a fost răpită de maleficul Om al Lunii atunci când a încercat să-l ajute pe gândacul dl Zoomzeman în căutarea soției sale. În aventura sa fantastică, Peter aterizează pe Pajiștea Stelară, unde îl întâlnește pe somnorosul domn Sandman. El știe că, doar la cina Zânei Nopții din castelul din nori, pot afla unde este Anne – dar nu sunt suficiente locuri pentru toată lumea. Așa că se alătură cursei nebunești de-a lungul Căii Lactee împotriva celor cinci Spirite ale Naturii: Uriașul Furtunii, Vrăjitoarea Fulgerului, Henry Grindină, Vrăbioiul Ploios și Mama Ger…”.

Filmul „10 zile fără mama”, în regia lui Ludovic Bernard, cu Franck Dubosc, Aure Atika, Alexis Michalik, Annelise Hesme și Héléna Noguerra, poate fi urmărit sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 14.00.

Sinopsis: „Antoine a ales să rămână acasă pentru a avea grijă de copiii săi după ce a fost concediat. Rolurile s-au inversat de doi ani încoace, iar energia lui Antoine începe să scadă în fața solicitărilor familiei sale.Când întreaga familie se grăbește să prindă trenul pentru a pleca la schi, soția sa e chemată de urgență la cabinetul său de avocatură, așa că Antoine se vede nevoit să se descurce singur cu cei patru copii ai lor dezlănțuiți pe pârtia de schi…”.

Thriller-ul „Megalodon: Demonul din adâncuri”, regizat de Adrian Grunberg cu Josh Lucas, Fernanda Urrejola, Héctor Jiménez, Raúl Méndez și Julio Cedillo, va fi proiectat sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 20.10 și duminică, 30 aprilie, de la ora 18.00.

Sinopsis: „Petrolistul Paul Sturges își duce familia în vacanță la Bahia Azul, dar orașul de coastă pe care el și soția lui îl cunoșteau odată a dispărut în mod misterios. Din adâncurile oceanului se ridică un Megalodon masiv, cunoscut în legendele locale sub numele de Demonul Negru, iar Paul trebuie să-și salveze cumva familia de acest rechin primitiv”.

Drama „Sindicalista” va putea fi văzută duminică, 30 aprilie, de la ora 14.00.

Regia e semnată de Jean-Paul Salomé, iar din distribuție fac parte: Isabelle Huppert, Grégory Gadebois și François-Xavier Demaison.

Sinopsis: „Maureen Kearney (Isabelle Huppert), reprezentanta șefă a sindicatului unei multinaționale franceze din domeniul energiei nucleare, este agresată în propria casă în urma denunțurilor pe care le face cu privire la afacerile ultrasecrete din sectorul nuclear francez. Viața ei este complet dată peste cap atunci când este nevoită să lupte singură cu reprezentanții guvernului și cu liderii industriei pentru a scoate la lumină scandalul și pentru a apăra peste 50.000 de locuri de muncă. Un subiect sensibil, o anchetă sub presiune care sădește îndoială în mintea anchetatorilor și în care Maureen, deși la început victimă, devine suspectă.”.

Filmul horror „Asistentul vampirului” va fi proiectat duminică, 30 aprilie, de la ora 16.20.

Regia e semnată de Chris McKay, iar în rolurile principale apar actorii: Nicolas Cage, Awkwafina și Nicholas Hoult.

Sinopsis: „În această poveste modernă și monstruoasă despre servitorul loial al lui Dracula, Nicholas Hoult (Mad Max: Fury Road, franciza X-Men) joacă rolul lui Renfield, asistentul torturat al celui mai narcisist șef din istorie, Dracula (Nicolas Cage, laureat al premiului Oscar®). Renfield este forțat să procure prada stăpânului său și să execute orice comandă a acestuia, indiferent cât de degradantă ar fi. Dar acum, după secole de servitute, Renfield este pregătit să vadă dacă există o viață în afara umbrei Prințului Întunericului. Numai dacă ar putea să își dea seama cum să pună capăt codependenței sale…”.

Filmul românesc „Boss” încheie săptămâna cu filme la Centrul „Jean Constantin”. Acesta poate fi urmărit duminică, 30 aprilie, de la ora 20.00.

Regia e semnată de Bogdan Mirică, iar în rolurile principale joacă: Laurențiu Bănescu, Ioana Bugarin și Sergiu Costache.

Sinopsis: „Bogdan, un șofer de ambulanță metodic și inteligent, participă la un jaf armat alături de alți trei bărbați pe care abia îi cunoaște. Deși inițial pare că cei patru vor scăpa neprinși, lumea lui Bogdan se răstoarnă dramatic când începe să suspecteze că unul dintre complici manipulează ancheta poliției. Pornește într-o investigație proprie obsesivă, în încercarea de a dezgropa identitățile complicilor săi. Pe măsură ce descoperă noi detalii, se adâncește tot mai mult într-o spirală a fricii și a paranoiei”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

Marți, 2 mai, de la ora 20.00, Centrul „Jean Constantin” îi invită pe constănțeni la un concert Holograf în  care se vor auzi „marile hituri lansate în cei peste 40 de ani de carieră, dar și câteva cântece de pe noul lor album numit Cum bate inima ta

Biletele se cumpara de pe iabilet.ro.

Casa de Cultură a Sindicatelor le propune celor mici, duminică, 30 aprilie, de la ora 11.00, spectacolul marca Zurli, „Hai la masă”.

Citește și