PressCode

 Echipa Readiverse de la Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ participă la Festivalul Internațional Boovie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Școala Gimnazială nr.7Remus Opreanu Constanța este reprezentată la cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Book-trailere Boovie de echipa Readiverse, alcătuită din elevii clasei a VII-a A, diriginte Alexandrina Mirescu: Sara Furdulea, Bianca Bănică, Denis Ene, Emma Filip, Graţiela Croitoru, Amina Zapar, Ilinca Bobe și Rareş Apostolescu. Coordonatorul echipei este Ramona Caba, bibliotecarul unității de învățământ.

Misiunea tinerilor actori este de a realiza un trailer pe baza romanului „Ursul și privighetoarea”, cartea de debut a scriitoarei Katherine Arden. Scenariul nu este deloc ușor, în poveste se îmbină magia, datinile pagâne, dar și credința în Dumnezeu, în Rusia Medievală. Basmul „minunat, poetic și întunecat”, așa cum a fost catalogat de The Washington Post, reprezintă o reală provocare.

Proiectul a fost susținut de Irina Finoghen și comunitatea rușilor lipoveni din localitatea Sarichioi, județul Tulcea, grație demersurilor realizate de învățătoarea de la Școala Gimnazială nr. 7 Remus Opreanu,  Lidia Denisov.

 Festivalul concurs Boovie are loc la Brașov, la finalul lunii iulie, iar în cursă sunt înscrise echipe de elevi din ciclul gimnazial clasele V – VIII, din ciclu liceal – clasele IX – XII, din țară, dar și de peste hotare.

Boovie susține dezvoltarea personală a elevilor și promovează lectura conștientă, exprimarea multimedia și inițiativa proprie. De asemenea, sunt încurajate creativitatea, învățărea non-formală și dezvoltarea autonomiei.

Citește și