PressCode

Expoziția „Artă la metru 3 6 9” deschide seria evenimentelor dedicate Zilei Constanței

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Constanței, încep joi, 18 mai și continua până pe 21 mai, cu expoziții, piese de teatru, concerte și evenimente sportive.

Startul va fi dat de un eveniment organizat la Muzeul Ion Jalea, la sediul instituției de cultură unde va avea loc vernisajul expoziției personale „Artă la metru 3 6 9”, semnată de către artistul Ovidiu Felipov.

Expoziţia „Artă la metru 3 6 9” face parte dintr-un proiect mai amplu. Evenimentul distruge graniţele cunoscute şi propune un nou concept de comunicare între artist şi publicul său. „Artă la metru 3 6 9” continuă şi dezvoltă seria de expoziţii începută de Ovidiu Felipov în 2019, cu „Artă la metru… antic”. „De ce 3 6 9? Este una dintre cele mai frumoase poveşti ale omenirii, aflate la intersecţia dintre numerologie, artă plastică, geometrie sacră, fizică, mistică şi semiologie. Cine doreşte să afle mai multe, se poate documenta, şi m-aş bucura dacă iniţiativa mea reuşeşte să pună în legătură frumuseţea care constă în detaliile şi simbolurile artei şi curiozitatea interioară a publicului care, de această dată, va participa activ la eveniment”, a mai declarat Ovidiu Felipov.

Totodată, iubitorii muzicii tradiționale grecești se vor putea bucura între orele 20:00 și 22:00, în Piața Ovidiu de concertul susținut de formația „REBETIKO COLLECTIVE”.

Concertul este posibil cu implicarea Ambasadei Republicii Elene în România și al Consulatului Onorific al Republicii Elene la Constanța.

Evenimentul este organizat de Primăria Constanța, iar intrarea este liberă.

Citește și