PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 31 mai-6 iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Și în această săptămână constănțenii sunt așteptați în sala de spectacole și la cinematograf, deși oferta culturală, cu multe zile libere, este mai săracă în evenimente.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” începe săptămâna cu un Recital de pian, miercuri, 31 mai, de la ora 19.00. Solistă este Antonia Tașu.

În program sunt incluse lucrări de: Bach- Preludiu si fuga in La b major,Beethoven – Sonata, op. 31 Nr. 3 (Partea I Allegro, Partea a II-a Scherzo. Allegretto vivace, Partea a III-a Menuetto. Moderato e grazioso și Partea a IV-a Presto con fuoco), Schumann – Allegro, op. 8 și Liszt –Studiu de concert „Waldesrauchen”.

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 19.00, în cadrul Festivalului „Verdi” este programată opera „Rigoletto” (regia artistică – Emil Strugaru, scenografia – Grigore Gorduz, coregrafia – Fănică Lupu-Liești).

Soliști vor fi: Vasile Chișiu – București, Marta Sandu Ofrim – București, Paul Lungu – București, Daniel Pascariu – București, Lucia Mihalache, Gabriela Dobre, Cristian Caragea, Mircea Găvan – debut, Andrei Băican, Iulian Bratu, Ionela Duma, Iulia Stănei și Octavian Minea.

Conducerea muzicală este asigurată de Tiberiu Dragoș Oprea.

Duminică, 4 iunie, de la ora 19.00, tot în cadrul Festivalului „Verdi” este programată opera „Trubadurul” (regia artistică – Ognean Draganov, scenografia – Boris Stoinov, Tvetanka Stoinova, coregrafia – Fănică Lupu-Liești).

Soliști vor fi: Akiko Hayakawa – Japonia, Răzvan Săraru, Vasile Chișiu – București, Liliana Neciu – Cluj, Orest Pîslariu – București, Ionela Duma, Adrian Clinciu și Iulian Bratu .

Conducerea muzicală este asigurată de Koichi Inoue din Japonia

Biletele pot fi achiziționate  și online.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă joi, 1 iunie, de la ora 10.00, la sediu, spectacolul „Fata babei și fata moșneagului” după Ion Creangă (regia și scenariul – Daniel Stanciu, scenografia – Delia Cornelia Ioaniu, muzica – Dan Bălan).

Din distribuție fac parte actorii: Rovena Paraschivoi/ Daniel Minciună, Ion Ciolan/ Clara Ghiuvelechian, Claudia Brădescu/ Tiberiu Roșu, Daniela Vlad și Grațian Prisacariu.

Spectacolul se adresează celor cu vârste cuprinse între trei și zece ani și este oferit gratuit copiilor din centrele de plasament constănțene cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

Duminică, 4 mai, de la ora 10.30, cei mici sunt așteptați la spectacolul „Rățușca cea urâtă”, după H.Ch. Andersen (regia și scenariul – Valentin Dobrescu, scenografia – Valentin Dobrescu, muzica – Radu Alin Macovei Moraru).

Şi acest spectacol se adresează copiilor cu vârste cuprinse între trei şi zece ani.

Personajele din povestea „Rățușca cea urâtă” vor fi interpretate de: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.

Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” îi așteaptă pe cei mici să vadă vineri, 2 iunie, de la ora 18.00, comedia „Un tată de coșmar”, regizată de Laura Terruso,  cu Robert De Niro, Kim Cattrall, Leslie Bibb și Sebastian Maniscalco în distribuție.

Sinopsis: „Cel mai tare comic din America, Sebastian Maniscalco, își unește forțele cu legendarul italo-american și de două ori premiat cu Oscar, Robert De Niro, în noua comedie Un tată de coșmar. Filmul se concentrează în jurul lui Sebastian (Maniscalco), care este încurajat de logodnica lui (Leslie Bibb) să-l aducă pe tatăl lui, Salvo, un frizer imigrant (De Niro), la o reuniune de weekend cu familia ei superbogată și extrem de excentrică (Kim Cattrall, Anders Holm, Brett Dier, David Rasche). Weekendul se transformă în ceea ce poate fi descris doar ca un conflict cultural, în care Sebastian și Salvo urmează să descopere că familia este tot ce contează”.

Pentru cei mici este programată sâmbătă, 3 iunie, de la ora 13.30, animația  „Mica sirenă”, în regia lui Rob Marshall, cu Melissa McCarthy, Awkwafina, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs și Halle Bailey în distribuție.

Sinopsis: „Ariel face o înțelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat”.

Vineri, 3 iunie, de la ora 16.00, la Centrul „Jean Constantin” va avea loc proiecția dramei „Sisu”, regizată de Jalmari Helander cu Jorma Tommila, Aksel Hennie, Jack Doolan și Mimosa Willamo în distribuție.

Sinopsis: „În Finlanda lui 1944, un fost soldat găsește aur în sălbatica Laponie și pornește la drum cu mica avere către cel mai apropiat oraș, însă are de înfruntat soldați naziști conduși de un ofițer SS nemilos”.

Fanii seriei „Fast and Furios” sunt invitați sâmbătă, 3 iunie, de la ora 20.20, să vadă cel de-al zecelea episod al seriei, regizat de Luis Leterrier, care îi are în distribuție pe Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Brie Larson, Charlize Theron și Jason Statham.

Sinopsis: „În acest al zecelea film din seria Fast and Furious, Dominic Toretto (Vin Diesel) și familia lui devin ținta răzbunătorului fiu al lui Hernan Reyes – temutul traficant de droguri ucis de Luke Hobbs în Fast Five (2011)”.

Filmul SF „Transformers: Ascensiunea bestiilor”, regizat de Steven Caple Jr., cu Anthony Ramos, Ron Perlman, Peter Cullen și Michelle Yeoh este programat joi, 8 iunie, de la ora 20.00

Sinopsis: „Revenind la acțiunea și spectacolul care au captivat cinefilii din întreaga lume, Transformers: Ascensiunea bestiilor va purta publicul într-o aventură în jurul lumii din anii ’90 alături de Autoboți și va introduce o nouă facțiune de Transformers – Maximals – care li se va alătura ca aliați în lupta pentru Pământ”.

Vineri, 2 iunie, de la ora 20.00 și sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18.00, la Centrul „Jean Constantin” este programat filmul „Kandahar: Misiune mortală”, în regia lui Ric Roman Waugh  cu actorii Gerard Butler, Bahador Foladi și Olivia-Mai Barrett în distribuție.

După ce sabotează un reactor nuclear iranian, agentul CIA sub acoperire Tom Harris (Gerard Butler) descoperă că fotografia sa a fost răspândită în toată presa, când un turnător dezvăluie implicarea lui în distrugerea reactorului. Dar reporterul care a primit informațiile despre Harris este arestat de Garda Revoluționară a Iranului, așa că Harris are la dispoziție 30 de ore pentru a găsi o cale de scăpare.

Animația „Omul-Păianjen: Prin lumea păianjenului”, regizatăJoaquim Dos Santos, Kemp Powers și Justin Thompson, va putea fi văzută, sâmbătă, 3 iunie, de la ora 11.00.

În rolurile principale se află: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Issa Rae, Oscar Isaac și Jake Johnson.

Sinopsis: „Miles se aliază cu Gwen Stacy, este catapultat prin multi-vers și descoperă o întreagă echipă de Oameni Păianjen, de la Peter Parker și Miguel O’Hara la Spider-Woman și Spider-Punk. Dar și provocările le depășesc așteptările: acum se înfruntă cu un răufăcător mai puternic decât orice au întâlnit vreodată. Dincolo însă de asemănările și deosebirile cu ceilalți Oameni Păianjeni, Miles trebuie să-și redefinească rolul de erou urban și să-și găsească propria cale pentru a-și salva apropiații; deși este doar un adolescent, riscă să schimbe definitiv viața tuturor din multi-vers. O mască poate purta oricine, dar nu toți își pun viața în joc pentru binele celorlalți. Iar arhetipul eroului există în toate culturile – un motiv în plus să realizăm cât de asemănători suntem, de fapt, în ciuda diferențelor”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

Citește și