PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 7-13 iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

După minivacanța de Rusalii, instituțiile de cultură vă așteaptă din nou în sălile de spectacole și de cinema.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide săptămâna miercuri, 7 iunie, de la ora 19.00, cu un recital de pian susținut de Inya Cutova, elevă la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța.

În program sunt incluse lucrări din creația compozitorilor: Johann Sebastien Bach – Preludiu și Fugă nr.7 în E minor, Cartea 1, BWV 852, Ludwig van Beethoven – Sonata nr. 21 în Do major, Op.53, „Waldstein”, Frédéric Chopin – Balada pentru pian nr.1 în Sol minor, op. 23 și Serghei Prokofiev  – Sonata pentru pian nr.4 în Do minor, op.29.

Duminică, 11 iunie, de la ora 19.00, va fi prezentat ultimul spectacol prezentat în cadrul Festivalului „Verdi”, „Traviata” ((regia artistică – Anghel I. Arbore, scenografia – Cătălin I. Arbore, coregrafia – Fănică-Lupu Liești), de Verdi.

Soliști vor fi: Laura Eftimie, Doru Iftene, Daniel Pop – debut, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Cristian Caragea, Adrian Pîrlea, Constantin Acsinte, Ionela Duma și Ionuț Neagu.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Alfonso Todisco din Italia.

Pentru recital, biletele sunt disponibile doar la agenția teatrului, însă pentru „Traviata”, acestea pot fi achiziționate  și online.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă săptămâna aceasta un singur spectacol: „Cei trei purceluși”, după J.O.Halliwell -Phillips (regia – Gheorghe Balint, muzica – Dan Bălan, decoruri – Adrian Drăguț), dedicat prichindeilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani.

Spectacolul este programat duminică, 11 iunie, de la ora 10.30. Personajele din poveste vor fi interpretate de: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.

Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” invită publicul miercuri, 7 iunie, să urmărească două filme cu intrare liberă, incluse în cadrul Festivalul Filmului Kazah. Este vorba despre „Road to Mother”, programat de la ora 17.30 și „Walnut Tree”, care va fi proiectat de la ora 19.30.

Joi, 8 iunie, de la ora 17.30 și duminică, 11 iunie, de la ora 15.00, Centrul „Jean Constantin” îi așteaptă pe cei mici pentru a vedea animația  „Mica sirenă”, în regia lui Rob Marshall, cu Melissa McCarthy, Awkwafina, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs și Halle Bailey în distribuție.

Sinopsis: „Ariel face o înțelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat”.

Filmul SF „Transformers: Ascensiunea bestiilor”, regizat de Steven Caple Jr., cu Anthony Ramos, Ron Perlman, Peter Cullen și Michelle Yeoh , va fi cel mai urmărit film al acestei săptămâni. Acesta este programat patru zile la rând, astfel: joi, 8 iunie, de la ora 20.00, vineri, 9 iunie, de la ora 20.30, sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.30 și duminică, 11 iunie, de la ora 20.00.

Sinopsis: „Revenind la acțiunea și spectacolul care au captivat cinefilii din întreaga lume, Transformers: Ascensiunea bestiilor va purta publicul într-o aventură în jurul lumii din anii ’90 alături de Autoboți și va introduce o nouă facțiune de Transformers – Maximals – care li se va alătura ca aliați în lupta pentru Pământ”.

Animația „Omul-Păianjen: Prin lumea păianjenului”, regizatăJoaquim Dos Santos, Kemp Powers și Justin Thompson, cu Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Issa Rae, Oscar Isaac și Jake Johnson în distribuție,  va fi proiectată vineri, 9 iunie, de la ora 18.00.

Sinopsis: „Miles se aliază cu Gwen Stacy, este catapultat prin multi-vers și descoperă o întreagă echipă de Oameni Păianjen, de la Peter Parker și Miguel O’Hara la Spider-Woman și Spider-Punk. Dar și provocările le depășesc așteptările: acum se înfruntă cu un răufăcător mai puternic decât orice au întâlnit vreodată. Dincolo însă de asemănările și deosebirile cu ceilalți Oameni Păianjeni, Miles trebuie să-și redefinească rolul de erou urban și să-și găsească propria cale pentru a-și salva apropiații; deși este doar un adolescent, riscă să schimbe definitiv viața tuturor din multi-vers. O mască poate purta oricine, dar nu toți își pun viața în joc pentru binele celorlalți. Iar arhetipul eroului există în toate culturile – un motiv în plus să realizăm cât de asemănători suntem, de fapt, în ciuda diferențelor”.

Thriller-ul „Kandahar: Misiune mortală”, în regia lui Ric Roman Waugh  cu actorii Gerard Butler, Bahador Foladi și Olivia-Mai Barrett în distribuție, va putea fi urmărit sâmbătă, 10 iunie, de la ora 20.00.

Sinopsis: „După ce sabotează un reactor nuclear iranian, agentul CIA sub acoperire Tom Harris (Gerard Butler) descoperă că fotografia sa a fost răspândită în toată presa, când un turnător dezvăluie implicarea lui în distrugerea reactorului. Dar reporterul care a primit informațiile despre Harris este arestat de Garda Revoluționară a Iranului, așa că Harris are la dispoziție 30 de ore pentru a găsi o cale de scăpare”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

Citește și