PressCode

 Constanța. România luptă în weekend pentru calificarea la FIBA 3×3 Europe Cup

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sâmbătă și duminică, pe faleza din fața Cazinoului din Constanța are loc turneul de calificare pentru FIBA 3×3 Europe Cup – Campionatul European de Baschet 3×3.

Ambele naționale ale României, atât la masculin cât și la feminin, alături de alte 19 echipe reprezentative din 11 țări se vor duela pentru calificarea la turneul final ce va alea loc în Israel, la Ierusalim, între 5 și 7 septembrie 2023.

Principala favorită în competiția masculină este Belgia, care va deplasa la Constanța un lot stelar alcătuit din componenții echipei Antwerp, ce evoluează în circuitul mondial. Belgienii s-au clasat pe locul 11 la Campionatele Mondiale încheiate recent la Viena, fiind eliminați în optimile de finală de către Letonia, medaliată cu bronz.

La feminin, principala favorită este Spania, cu legendara Sandra Ygueravide în prim-plan. Jucătoarea de 38 de ani are două medalii la Campionatele Europene, una de aur în 2021 și una de argint în 2019.

România este favorita cu numărul doi în competiția feminină, și va fi prezentă la Constanța cu trei jucătoare din lotul care a participat la Campionatele Mondiale din acest an, Alina Podar, Teodora Manea, Anamaria Vîrjoghe, la care s-a alăturat Andreea Ioana Ghizilă.

La masculin, doi dintre componenții de bază ai naționalelor tricolore în ultimii ani, Christian Chițu și Alexandru Coconea îi vor avea alături pe Santa Szabolcs și pe Vladislav Solopa, ambii evoluând în ultimii ani în competițiile interne de baschet 3×3 pentru CSU Pitești.

Trei echipe la masculin și trei la feminin vor obține de la Constanța biletele pentru turneul final al FIBA 3×3 Europe Cup 2023, de la Ierusalim. Celelalte două turnee de calificare au loc la Bratislava, Slovacia, respectiv Limassol, Cipru.

10 iunie
ora 18:15 România – Danemarca (masculin)
ora 18:50 Croația – România (feminin)
ora 19:50 Elveția – România (masculin)
ora 20:15 România – Italia (feminin)
11 iunie
ora 12:00 Estonia – România (feminin)
ora 17:15 România- Slovenia (feminin)

Evenimentele de baschet 3×3 promovează sportul în zone emblematice ale orașelor și este o disciplină care se adresează în primul rând tinerilor, adăugând la componenta sportivă și o puternică latură de cultură urbană.

Citește și