PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 14-20 iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Săptămâna aceasta vine la Constanța cu invitații la concerte și spectacole, unele cu intrare liberă, expoziții și filme.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” deschide săptămâna culturală miercuri, 14 iunie, de la ora 19.00, cu seara lirică „Visul unei seri de vară”, susținută de Tatiana Costiuc din Chișinău și Marius Turtoi, acompaniați la pian de Natalia Gribinic.

În program se regăsesc lucrări din creația compozitorilor: W.A. Mozart, G. Bizet, P.I. Ceaikovski, S. Rahmaninov, E. De Curtis, S. Zlatov, Z. Tkaci, D. Ghersfeld, E. Coca și E. Doga

Următorul eveniment de pe agenda Teatrului „Oleg Danovski” este un concert simfonic programat, vineri, 16 iunie, de la ora 19.00, sub bagheta dirijorului Francesco Pellegrino din Italia.

În program sunt incluse lucrări ale compozitorilor: Ceaikovski – Elegie, Wagner – Uvertura la opera „Maeștri cântăreți” și Ceaikovski – Simfonia nr. 6 în Si minor, „Patetica”

Pentru recital, biletele sunt disponibile doar la agenția teatrului, însă pentru concertul de vineri acestea pot fi achiziționate  și online.

Sâmbătă, 17 iunie, de la ora 20.00, în cadrul stagiunii estivale „O vară sub semnul armoniei”, este programat spectacolul „Sub soarele Italiei”.

Soliști sunt: Raluca Dărăban, Mihaela Ionescu, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Lucia Mihalache, Ana Mladinovici, Răzvan Săraru, Mădalin Băldău și Cristian Parmac. Li se alătură soliștii de balet: Bogdan Bîrsănescu, Cătălina Iliescu și Adrian Mihaiu.

Intrarea e liberă.

Duminică, 18 iunie, de la ora 20.00, tot în parcul teatrului, va avea loc spectacolul „Beyond the Sea” avându-i ca soliști pe Raluca Dărăban, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Daniela Vlădescu, Maria Cernat, Gabriela Dobre, Iulian Bratu, Octavian Minea, Cristian Parmac și Adrian Pîrlea. Alături de ei vor evolua dansatorii

Iulian Ghencea, Ilinca Dumitrașcu, Cristian Panduru, Andreea Panduru, Horia Iordache și Mălina Prian.

Intrarea este liberă.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” va pleca sâmbătă, 17 iunie, în deplasare cu spectacolul: „Cei trei purceluși”, după J.O.Halliwell -Phillips (regia – Gheorghe Balint, muzica – Dan Bălan, decoruri – Adrian Drăguț), dedicat prichindeilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani.

De la ora 11.30, spectacolul va fi prezentat pe la Pavilionul Expozițional Constanța, în cadrul Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești, organizat de Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța.

De asemenea, de la ora 14.30 spectacolul va fi prezentat la Cumpăna, în Parcul Verde cu prilejul Zilelor Europene ale Arheologiei, eveniment organizat de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța și în parteneriat cu Primăria Comunei Cumpăna.

Personajele din poveste vor fi interpretate de: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.

Participarea este gratuită.

Duminică, 18 iunie, de la ora 10.30, la sediul teatrului va fi prezentat spectacolul „Poveste cu …. Scufița Roșie”, o adaptare după Charles Perrault (regia, scenariul și scenografia Valentin Dobrescu, muzica – Radu Alin Macovei Moraru).

Spectacolul, avându-i în distribuție pe Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisacariu, Claudia Brădescu și Ion Ciolan, este dedicat copiilor cu vârste de peste trei ani.

La Muzeul de Artă Populară Constanța se va deschide vineri, de la ora 17.00, expoziția de cămăși tradiționale „Comoara de acasă”, cu piese din colecția avocatei Laura Diaconu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna  cinematografică începe cu o invitație la un filmul SF „Transformers: Ascensiunea bestiilor”, regizat de Steven Caple Jr., cu Anthony Ramos, Ron Perlman, Peter Cullen și Michelle Yeoh  în distribuție. Acesta va fi proiectat vineri, 16 iunie, de la ora 17.30, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 19.00 și duminică, 18 iunie, de la ora 15.30.

Sinopsis: „Revenind la acțiunea și spectacolul care au captivat cinefilii din întreaga lume, Transformers: Ascensiunea bestiilor va purta publicul într-o aventură în jurul lumii din anii ’90 alături de Autoboți și va introduce o nouă facțiune de Transformers – Maximals – care li se va alătura ca aliați în lupta pentru Pământ”.

Un alt film SF, „The Flash”, în regia lui Andrés Muschietti, cu Michael Keaton, Ben Affleck, Ezra Miller, Ron Livingston, Kiersey Clemons și Sasha Calle în distribuție, va putea fi văzut vineri, 16 iunie, de la ora 20.00 și duminică, 18 iunie, de la ora 18.00.

Sinopsis: „Barry Allen/Flash își folosește super-viteza pentru a schimba trecutul, dar încercarea lui de a-și salva familia creează o lume fără supereroi, forțându-l să pornească într-o misiune pentru a salva viitorul”.

Fanii seriei „Fast and Furios” sunt invitați sâmbătă, 17 iunie, de la ora 16.00, să vadă cel de-al zecelea episod al seriei, regizat de Luis Leterrier, care îi are în distribuție pe Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Brie Larson, Charlize Theron și Jason Statham.

Sinopsis: „În acest al zecelea film din seria Fast and Furious, Dominic Toretto (Vin Diesel) și familia lui devin ținta răzbunătorului fiu al lui Hernan Reyes – temutul traficant de droguri ucis de Luke Hobbs în Fast Five (2011)”.

Animația „Omul-Păianjen: Prin lumea păianjenului”, regizatăJoaquim Dos Santos, Kemp Powers și Justin Thompson, cu Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Issa Rae, Oscar Isaac și Jake Johnson în distribuție,  va fi proiectată sâmbătă, 17 iunie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Miles se aliază cu Gwen Stacy, este catapultat prin multi-vers și descoperă o întreagă echipă de Oameni Păianjen, de la Peter Parker și Miguel O’Hara la Spider-Woman și Spider-Punk. Dar și provocările le depășesc așteptările: acum se înfruntă cu un răufăcător mai puternic decât orice au întâlnit vreodată. Dincolo însă de asemănările și deosebirile cu ceilalți Oameni Păianjeni, Miles trebuie să-și redefinească rolul de erou urban și să-și găsească propria cale pentru a-și salva apropiații; deși este doar un adolescent, riscă să schimbe definitiv viața tuturor din multi-vers. O mască poate purta oricine, dar nu toți își pun viața în joc pentru binele celorlalți. Iar arhetipul eroului există în toate culturile – un motiv în plus să realizăm cât de asemănători suntem, de fapt, în ciuda diferențelor”.

Animația „Elemental”, în regia lui Peter Sohn, având în distributie pe Mamoudou Athie, Leah Lewis, Wendi McLendon-Covey și Catherine O’Hara,  va putea fi văzută la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 17 iunie și duminică, 18 iunie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Elementar este cel mai nou lungmetraj original de la Disney și Pixar, a cărui acțiune este plasată în orașul Element, unde locuitorii din foc, apă, pământ și aer trăiesc împreună.Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc”.

Duminică, 18 iunie, de ora 13.00, Centrul „Jean Constantin” îi așteaptă pe cei mici pentru a vedea animația  „Mica sirenă”, în regia lui Rob Marshall, cu Melissa McCarthy, Awkwafina, Jacob Tremblay, Javier Bardem, Daveed Diggs și Halle Bailey în distribuție.

Sinopsis: „Ariel face o înțelegere cu vrăjitoarea diabolică a mării, Ursula, ceea ce îi oferă șansa de a experimenta viața pe uscat”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin” se va organiza miercuri, 14 iunie, de la ora 18.00, concertul cu intrare liberă „Magia muzicii de film – Teme muzicale celebre din coloane sonore cinematografice”

Evenimentul e organizat de Facultatea de Arte a Universității Ovidius din Constanța, prin Centrul de Cercetare Științifică și Creație Artistică Euxin, și Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”.

De asemenea, vineri, 16 iunie, de la ora 14.00, la Centrul „Jean Constantin” se va deschide expoziția de fotografie „Vestigii”, semnată de Mircea Stoian, ce cuprinde aproximativ 30 de fotografii, reunind imagini surprinse în cele mai importante situri arheologice aflate pe teritoriul Dobrogei, precum: Tropaeum Traiani, Capidava, Tomis, Histria, Callatis, Enisala, Argamum, Halmyris, Noviodunum și Carsium.

La Casa de Cultură a Sindicatelor, miercuri, 14 iunie, de la ora 20.00, se va juca spectacolul „Ce-și doresc femeile?, de Octavian Strunilă. Comedia îi are în distribuție pe Octavian Strunilă, Leonid Doni, Dana Dembinski, Adrian Ștefan și Marcela Roibu.

Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

Citește și