PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 27 iunie – 4 iulie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Sfârșitul lunii iunie oferă publicului aflat în vacanță întâlniri memorabile cu muzica și teatrul, programul estival fiind completat cu filme pentru întreaga familie.

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” săptămâna vineri, 30 iunie, de la ora 19.00, începe cu un concert de flaut, sub conducerea muzicală a dirijorului Sam Seung – Ryul Yang. Soliști sunt Chung Haein, Shin Eun Kyu și Ban Jun Seung.

În program sunt incluse lucrări din creația unor compozitori precum: Beethoven, Reinecke și Cimarosa. Biletele se pot procura și online.

Stagiunea estivală „O vară sub semnul armoniei” continuă în weekend în parcul instituției de cultură cu două spectacole cu intrare gratuită.

Sâmbătă, 1 iulie, de la ora 20.00, este programat spectacolul „Seri de vară în pași de dans”.

Soliști sunt balerinii: Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Iguacel Sanchez, Alexandros Karampatsakis, Mihai Pâslaru, Luna Muramatsu, Keito Shimomura, Mayura Takase, Reita Miashita, Keita Kamijyo, Oana Dincă, Sakura Okamura și Hana Okudaira.

Evenimentul se desfășoară cu participarea ansamblului de balet al Teatrului „Oleg Danovski”.

Duminică, de la ora 19.00, „Farmecul muzicii” revine în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”.

Sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea vor evolua orchestra și soliștii: Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Silvia Simionescu, Stela Sirbu, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Cristian Caragea, Marius Eftimie și Daniel Pop.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă duminică, 2 iulie, de la ora 10.30, un spectacol nou-nouț, „Pinocchio” (regia și scenariul – Ciprian Huțanu, scenografia și păpușile – Tunde Tomos, muzica – Călin Ionce, asistenți scenografie – Cătălin Ungureanu , Daniel Pal).

Spectacolul, dedicat categoriei de vârstă  4+, îi are în distribuție pe: Claudia Brădescu, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Ion Ciolan și Daniel Minciună.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna cinematografică se deschide cu un film mult-așteptat, „Indiana Jones și cadranul destinului” joi, 29 iunie, de la ora 19.00.

Regia este semnată de James Mangold, iar din distribuție fac parte actorii: Harrison Ford, Mads Mikkelsen și Phoebe Waller-Bridge.

Sinopsis: „Arheologul Indiana Jones pornește într-o cursă contracronometru pentru a recupera o relicvă legendară care ar putea schimba cursul istoriei”.

Vineri, 30 iunie, de la ora 18.00, sâmbătă, 1 iulie, de la ora 17.00 și duminică, 2 iulie, de la ora 16.30, la Centrul „Jean Constantin” va putea fi văzută comedia „Nu-ți port pică!”, regizată de Gene Stupnitsky și avându-i în distribuție pe: Ebon Moss-Bachrach, Jennifer Lawrence, Natalie Morales, Matthew Broderick și Scott MacArthur.

Sinopsis: „Frumoasa Maddie (Jennifer Lawrence) are o viață dezordonată. Face livrări cu mașina personală și niciodată nu are suficienți bani. După ce vede un anunț pe Craiglist, tânăra acceptă oferta unui cuplu de a se vedea cu fiul lor (Andrew Barth Feldman), un băiat introvertit cu o viață socială dezastruoasă, care urmează sa plece curând la colegiu.”

Cei mici vor putea vedeasâmbătă, 1 iulie, de la ora 15.00 și duminică, 2 iulie, de la ora 11.00, animația „Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier”, în regia lui Benjamin Quabeck și Mette Tange, cu Jay Myers, Kyra Jackson și Simona Berman în distribuție.

Sinopsis: „Richard, o vrăbiuță adoptată de o familie de berze, petrece iarna în nordul Africii. Când află că nu el va conduce stolul spre nord, Richard se hotărăște să călătorească singur. Drumul său se intersectează cu cel al vrăbiuțelor conduse de Samia, ținute prizoniere de niște păsări marabu care îndeplinesc poruncile păunului Zamano. Ca să le elibereze, Richard trebuie să rezolve o ghicitoare și să găsească Marele Giuvaier. Pentru această aventură, contează pe ajutorul unei echipe de încredere și pe calitățile sale de barzo-vrabie!”.

Animația „Elemental”, în regia lui Peter Sohn, având în distributie pe Mamoudou Athie, Leah Lewis, Wendi McLendon-Covey și Catherine O’Hara,  va putea fi văzută la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 1 iulie, de la ora 11.00 și duminică, 2 iulie, de la ora 14.20.

Sinopsis: „Elementar este cel mai nou lungmetraj original de la Disney și Pixar, a cărui acțiune este plasată în orașul Element, unde locuitorii din foc, apă, pământ și aer trăiesc împreună.Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin” este programată în această săptămână comedia „O noapte furtunoasă”, de I. L. Caragiale (regia – Alexandru Nagy, scenografia – : Gabi Albu, costumele  – Elida Toma). Spectacolul este programat miercuri, 28 iunie, de la ora 20.00.

În rolurile principale publicul îi va vedea pe: Aurelian Temișan, Ovidiu Cuncea, Adrian Nartea, Monica Davidescu, Monica Odagiu, Cosmin Vijeu și Radu Ștefan Bănică.â

Biletele se pot cumpăra de pe ticketstore.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programat miercuri, 28 iunie, de la ora 19.00, spectacolul „Profesiunea Doamnei Warren”, de George Bernard Shaw (traducerea și regiea – Claudiu Istodor, scenografia – Maria Miu, light design – Iulian Bălțătescu, ilustrația muzicală – Tudor Aaron Istodor).

Distribuția este formată din: Maia Morgenstern, Cristina Mihăilescu/  Mihaela Velicu, Claudiu Istodor, Tudor Istodor, Avram Birau și Ion Lupu.

Biletele pentru „Profesiunea Doamnei Warren” se pot procura de pe iabilet.ro.

Joi, 29 iunie, de la ora 20.00, la Casa de Cultură vor veni Rodica Mandache, Marius Manole și Alin Arnovici, pentru a juca în spectacolul „Bătrâna și hoțul”, de Viorel Savin (regia Radu Ghilaș).

Biletele pentru acest spectacol se pot procura de pe ticketstore.ro și proticket.ro.

Citește și