PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 5-11 iulie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Spectacole cu intrare liberă în care muzica este vedetă și multe animații, dar nu numai, se regăsesc, săptămâna aceasta, în programul instituțiilor de cultură din Constanța. 

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, stagiunea estivală „O vară sub semnul armoniei” continuă în weekend în parcul instituției de cultură cu trei spectacole cu intrare gratuită, toate programate la ora 20.00.

Vineri, 7 iulie, publicul va urmări spectacolul „Iubirea în muzică” prin vocile soliștilor: Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Cristian Caragea, Marius Eftimie, Daniel Pop, Maria Cernat, Ionuț Boancheș, Adrian Clinciu și Iulian Bratu.

„Marea și muzica” este propunerea pentru seara de sâmbătă. Orchestra Teatrului „Oleg Danovski”, sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea, va interpreta melodii din repertoriul compozitorilor: Charpentier, Schubert, Bizet, Verdi, Suppe și Rossini.

Duminică, 9 iulie, este programat spectacolul „Musica sempre libera”, susținut de soliștii: Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Cristian Caragea, Marius Eftimie, Daniel Pop, Ionuț Boancheș, Eugen Florea, Adrian Clinciu și Cristian Parmac.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” îi așteaptă pe cei mici miercuri, 5 iulie, de la ora 10.00 și duminică, 9 iulie, de la ora 10.30, pentru a vedea spectacolul „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”, adaptare după S. Marsak (regia – MC Ranin și Lică Gherghilescu, muzica – Dumitru Lupu).

Personajele vor fi interpretate de actorii: Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Tiberiu Roșu și Clara Ghiuvelechian.

Spectacolul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între trei și nouă ani.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna cinematografică începe cu filmul de aventuri „Indiana Jones și cadranul destinului” poate fi văzut joi, 6 iulie, de la ora 15.00, vineri, 7 iulie, de la ora 17.30, dar și duminică, 9 iulie, de la ora 18.00.

Regia este semnată de James Mangold, iar din distribuție fac parte actorii: Harrison Ford, Mads Mikkelsen și Phoebe Waller-Bridge.

Sinopsis: „Arheologul Indiana Jones pornește într-o cursă contracronometru pentru a recupera o relicvă legendară care ar putea schimba cursul istoriei”.

Sâmbătă, 8 iulie, de la ora 11.00, cei mici vor putea vedea o animație nou-nouță, „Piloții de raliu”, regizată de Ross Venokur cu Chloe Bennet, J.K. Simmons, Sharon Horgan, John Cleese și Catherine Tate în distribuție.

Sinposis: „Pentru a salva casa bunicii sale și întregul sat, un animăluț simpatic, dar extrem de lent, trebuie să își depășească propriile limite și lipsa de experiență pentru a câștiga cursa plină de peripeții Drumul Mătăsii.”

Tot sâmbătă, 8 iulie, însă de la ora 18.00, cei mici sunt așteptați să vadă animația „Ruby Gillman, adolescenta kraken”, regizată de Kirk De Micco și Faryn Pearl, cu vocile actorilor Jane Fonda, Toni Collette, Annie Murphy, Will Forte și Lana Condor.

Sinopsis: „O adolescentă timidă află că provine dintr-o legendară familie regală de krakeni legendari și că destinul ei se află în adâncurile apelor, ceea ce este mai presus decât orice și-ar fi putut imagina vreodată.

Animația „Elemental”, în regia lui Peter Sohn, având în distributie pe Mamoudou Athie, Leah Lewis, Wendi McLendon-Covey și Catherine O’Hara,  va avea o singură proiecție săptămâna aceasta, duminică, 9 iulie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Elementar este cel mai nou lungmetraj original de la Disney și Pixar, a cărui acțiune este plasată în orașul Element, unde locuitorii din foc, apă, pământ și aer trăiesc împreună.Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc”.

Tot duminică, 9 iulie, dar de la ora 13.00, va putea fi văzută animația „Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier”, în regia lui Benjamin Quabeck și Mette Tange, cu Jay Myers, Kyra Jackson și Simona Berman în distribuție.

Sinopsis: „Richard, o vrăbiuță adoptată de o familie de berze, petrece iarna în nordul Africii. Când află că nu el va conduce stolul spre nord, Richard se hotărăște să călătorească singur. Drumul său se intersectează cu cel al vrăbiuțelor conduse de Samia, ținute prizoniere de niște păsări marabu care îndeplinesc poruncile păunului Zamano. Ca să le elibereze, Richard trebuie să rezolve o ghicitoare și să găsească Marele Giuvaier. Pentru această aventură, contează pe ajutorul unei echipe de încredere și pe calitățile sale de barzo-vrabie!”.

Și cei mari au parte de suspans, săptămâna aceasta, deoarece pentru ei va fi proiectat, la Centrul „Jean  Constantin” filmul de acțiune „Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală”, partea întâi, în regia lui Christopher McQuarrie, avându-i în distribuție pe: Vanessa Kirby, Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Pom Klementieff și Hayley Atwell.

Filmul va putea fi văzut sâmbătă, 8 iulie și duminică, 9 iulie, de la orele 18.00.

Sinopsis: „Ethan Hunt (Tom Cruise) și echipa sa de la IMF pornesc în cea mai periculoasă misiune de până acum: să dea de urma unei noi arme terifiante care amenință întreaga omenire, înainte ca aceasta să cadă în mâinile greșite. Cu controlul asupra viitorului și soarta lumii în joc, și cu forțele întunecate din trecutul lui Ethan care se apropie periculos de el, începe o cursă mortală în jurul globului. Confruntat cu un inamic misterios și atotputernic, Ethan este forțat să se gândească la faptul că nimic nu poate conta mai mult decât misiunea sa – nici măcar viețile celor la care ține cel mai mult.” Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro

Citește și