PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 12-18 iulie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vineri – 14 iulie, Teatrul de Stat Constanța dă startul evenimentului „SEAS – Stagiunea Estivală  a Artelor  Spectacolului”.

Primul spectacol, programat de la ora 21.00 la Teatrul de Vară „Soveja” este „Lysistrata, dragostea mea”, de Matei Vișniec, în regia lui Zalan Zakarias, producție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21.00, Teatrul Evreiesc de Stat București va prezenta în Parcul Arheologic „Actul de căsătorie”,după Ephraim Kishon, în regia lui Dan Tudor.

Duminică, 16 iulie, de la ora 21.00, tot în Parcul Arheologic, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galați va prezenta spectacolul „Soacra cu trei nurori”, după Ion Creangă, în regia lui Dan Mirea.

Biletele se pot cumpăra de pe platforma mystage.ro.

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” stagiunea estivală „O vară sub semnul armoniei”  va continuă în parcul instituției de cultură abia weekend-ul viitor, deoarece zilele acestea instituția de cultură participă la festivalul în aer liber „Opera Nights”, organizat de Consiliul Județean Hunedoara.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” invită publicul duminică, 16 iulie, de la ora 10.30, la spectacolul „Jack și vrejul de fasole”, după Joseph Jacobs (regia și scenariul – Geo Balint, scenografia – GinaTărășescu Jianu, muzica – Ciprian Manta).Distribuția este formată din Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Claudia Brădescu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Arina Cojocaru și Ion Ciolan.

Și săptămâna aceasta, la Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” publicul este invitat la fime. Săptămân cinematografică începe cu filmul de acțiune „Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală”, partea întâi, în regia lui Christopher McQuarrie, avându-i în distribuție pe: Vanessa Kirby, Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Pom Klementieff și Hayley Atwell.

Acesta va avea patru proiecții: joi, 13 iulie și vineri, 14 iulie, de la ora 19.00, sâmbătă, 14 iulie, de la ora 18.00 și duminică, 26 iulie, de la ora 20.00.

Sinopsis: „Ethan Hunt (Tom Cruise) și echipa sa de la IMF pornesc în cea mai periculoasă misiune de până acum: să dea de urma unei noi arme terifiante care amenință întreaga omenire, înainte ca aceasta să cadă în mâinile greșite. Cu controlul asupra viitorului și soarta lumii în joc, și cu forțele întunecate din trecutul lui Ethan care se apropie periculos de el, începe o cursă mortală în jurul globului. Confruntat cu un inamic misterios și atotputernic, Ethan este forțat să se gândească la faptul că nimic nu poate conta mai mult decât misiunea sa – nici măcar viețile celor la care ține cel mai mult.

Filmul de acțiune „Indiana Jones și cadranul destinului” poate fi văzut  de două ori săptămâna aceasta, sâmbătă, 15 iulie, de la ora 15.00 și duminică, 16 iulie, de la ora 17.00.

Regia este semnată de James Mangold, iar din distribuție fac parte actorii: Harrison Ford, Mads Mikkelsen și Phoebe Waller-Bridge.

Sinopsis: „Arheologul Indiana Jones pornește într-o cursă contracronometru pentru a recupera o relicvă legendară care ar putea schimba cursul istoriei”.

Animația „Elemental”, în regia lui Peter Sohn, având în distributie pe Mamoudou Athie, Leah Lewis, Wendi McLendon-Covey și Catherine O’Hara,  va putea fi văzută sâmbătă, 15 iulie, de la ora 11.00.

Sinopsis: „Elementar este cel mai nou lungmetraj original de la Disney și Pixar, a cărui acțiune este plasată în orașul Element, unde locuitorii din foc, apă, pământ și aer trăiesc împreună.Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc”.

O altă animație , „Bărzoiul Richard se întoarce – Secretul marelui giuvaier”, în regia lui Benjamin Quabeck și Mette Tange, cu Jay Myers, Kyra Jackson și Simona Berman în distribuție, poate fi văzută sâmbătă, 15 iulie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „Richard, o vrăbiuță adoptată de o familie de berze, petrece iarna în nordul Africii. Când află că nu el va conduce stolul spre nord, Richard se hotărăște să călătorească singur. Drumul său se intersectează cu cel al vrăbiuțelor conduse de Samia, ținute prizoniere de niște păsări marabu care îndeplinesc poruncile păunului Zamano. Ca să le elibereze, Richard trebuie să rezolve o ghicitoare și să găsească Marele Giuvaier. Pentru această aventură, contează pe ajutorul unei echipe de încredere și pe calitățile sale de barzo-vrabie!”.

Și duminică e zi de animații. Astfel, duminică, 16 iulie,  de la ora 11.00, cei mici vor putea vedea, „Piloții de raliu”, regizată de Ross Venokur cu Chloe Bennet, J.K. Simmons, Sharon Horgan, John Cleese și Catherine Tate în distribuție.

Sinposis: „Pentru a salva casa bunicii sale și întregul sat, un animăluț simpatic, dar extrem de lent, trebuie să își depășească propriile limite și lipsa de experiență pentru a câștiga cursa plină de peripeții Drumul Mătăsii.”

Tot duminică, însă de la ora 13.00, la Centrul „Jean Constantin” va fi proiectată animația „Ruby Gillman, adolescenta kraken”, regizată de Kirk De Micco și Faryn Pearl, cu vocile actorilor Jane Fonda, Toni Collette, Annie Murphy, Will Forte și Lana Condor.

Sinopsis: „O adolescentă timidă află că provine dintr-o legendară familie regală de krakeni legendari și că destinul ei se află în adâncurile apelor, ceea ce este mai presus decât orice și-ar fi putut imagina vreodată.

Duminică, 16 iulie, de la ora 15.00, este programat și un film pentru cei mari, „În bătaia focului”, lungmetraj care a câștigat, anul acesta, Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Berlin.

Regia e semnată de Christian Petzold, iar din distribuție fac parte: Thomas Schubert, Langston Uibel, Paula Beer și Enno Trebs.

Sinopsis: „O poveste de vară despre nesiguranță și promisiuni neîmplinite de iubire, aparențe și prejudecăți, pierdere și regăsire într-un grup de prieteni care-și petrec vacanța la malul Mării Baltice, în timp ce pădurea din jurul lor arde.Leon (Thomas Schubert) şi Felix (Langston Uibel) plănuiesc să-și petreacă vara în casa de vacanță a familiei lui Felix, în pădurile de pe litoralul Mării Baltice. Cei doi prieteni vor să şi lucreze, unul la cel de-al doilea roman al său, celălalt la completarea portofoliului artistic. Însă, vacanța celor doi ia o întorsătură neașteptată: casa este deja ocupată de misterioasa Nadja (Paula Beer) și iubitul ei salvamar, Devid (Enno Trebs). Emoțiile celor patru se aprind la fel ca incendiile de vegetație din jurul lor. Fericire, poftă de viață și iubire, dar și gelozii, resentimente și tensiuni. Între timp pădurile ard. Și în scurt timp, flăcările sunt acolo. În bătaia focului a câștigat în 2023 Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Berlin”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor, sâmbătă, 15 iulie, de la ora 18.00, va avea loc spectacolul de gală „Sunt Om”, creat de Centrul TOTAL, ediția a XII-a, „un spectacol inedit, dedicat în întregime dansului, muzicii și dragostei pentru artă”, după cum spun organizatorii.

Citește și