PressCode

Constanța. O nouă trecere de pietoni, în dreptul Liceului „Gh Miron Costin”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Echipele Confort Urban au demarat astăzi lucrările de amenajare a unei treceri de pietoni prevazută cu scuar median pe bulevardul Aurel Vlaicu, în dreptul Liceului Tehnologic „Gheorghe Miron Costin”.

Se va construi un scuar median cu ajutorul unor borduri care vor delimita și proteja suprafața pietonală. În zona axului drumului va fi amplasat refugiul protejat de garduri care le oferă posibilitatea pietonilor să ajungă la mijlocul șoselei și să se asigure din nou, pentru a putea traversa în continuare. După finalizarea lucrărilor de asfaltare, se vor aplica marcajele transversale și vor fi amplasate indicatoarele rutiere.

Măsura înființării acestei treceri de pietoni a fost adoptată de Comisia de Circulație în urma solicitărilor primite de la cetățenii care tranzitează această zonă, fiind avizată de Poliția Rutieră, având ca scop creșterea gradului de siguranță a participanților la trafic în această zonă a orașului.

Conducătorii auto sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.

Citește și