PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 26 iulie – 1 august

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Finalul lunii iulie vine la Constanța cu o mulțime de evenimente în aer liber pentru toată familia: spectacole de teatru, muzică și dans, teatru stradal și filme, plus multe alte activități.

La Teatrul de Stat Constanța stagiunea „SEAS – Stagiunea Estivală  a Artelor  Spectacolului” continuă cu o nouă săptămâna, a treia.

Miercuri, 26 iulie, de la ora 21.00, la Sala Studio, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu va prezenta spectacolul „Mamă”.de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan.

Joi, 27 iulie 2023, tot de la ora 21.00, însă în Parcul Arheologic, Marius Mihalache Band,  împreună cu Arabela Nicolau și Nico, prezintă spectacolul „Lume, lume” un proiect dedicat de Marius Mihalache marii artiste Maria Tănase.

Biletele se pot cumpăra de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, de pe platforma mystage.ro.

Cel mai așteptat moment al weekend-ului este însă SeaSTREET, pentru toate vârstele și cu acces gratuit, care se va desfășura vineri, 28 iulie, sâmbătă, 29 iulie  și duminică, 30 iulie, de la ora 19.00 până spre miezul nopții.

„Șapte companii internaționale de teatru de stradă – din Franța, Columbia, Spania, Italia, România – vor prezenta spectacole de percuție, acrobație, marionete supradimensionate, dans, instalații interactive, parade, cântăreți ambulanți și altele, în trei locații din Constanța. Reprezentațiile principale vor avea loc în Piața Ovidiu iar paradele se vor desfășura pe bulevardul Tomis – traseul dintre kilometrul zero al Constanței și statuia Lupa Capitolina – și pe faleza Cazinoului din Constanța. Accesul la spectacole este liber, fără nicio restricție de vârstă“, au anunțat organizatorii.

Programul SeaSTREET este următorul:

Vineri, 28 iulie

Faleza Cazino

19.00 – „Aainjaa dice Hola!”- compania AAINJAA  (Columbia)

20.00 – „White World” – compania Mademoiselle Paillette  (Franța)

21.00 – „Aainjaa dice Hola!”- compania AAINJAA  (Columbia)

22.00 – „White World” – compania Mademoiselle Paillette  (Franța)

Bulevardul Tomis (de la intersecția cu Bd. Ferdinand până la statuia Lupa Capitolina):

19.30 & 20.30 – „Freestyle Puppetry” (Teatrul  de Animație Țăndărică – România)

Piața Ovidiu

22.30 – „DREAM” – compania Remue Ménage (Franța)

Sâmbătă, 29 Iulie 2023

Faleza Cazino

19.00 – „Big Dancers” – compania El Carromato (Spania)

20.00 – „Red World” – compania Mademoiselle Paillette  (Franța)

21.00 – „Big Dancers” – compania El Carromato (Spania)

22.00 – „Red World” – compania Mademoiselle Paillette  (Franța)

Bulevardul Tomis (de la intersecția cu Bd. Ferdinand până la statuia Lupa Capitolina)

19.00 – „Aainjaa dice Hola!”- compania AAINJAA  (Columbia)

19.30 – „Freestyle Puppetry” – Teatrul  de Animație Țăndărică (România)

20.00 – „Be Hop!” – compania Remue Ménage (Franța)

20.30 – „Freestyle Puppetry” – Teatrul  de Animație Țăndărică (România)

21.00 – „Aainjaa dice Hola!”- compania AAINJAA  (Columbia)

22.00 – „Be Hop!” – compania Remue Ménage (Franța)

Piața Ovidiu

22.30 – „Microcosmos” – compania Planète Vapeur (Franța)

Duminică, 30 Iulie

Faleza Cazino

19.00 & 21.00 – „Puppet Street Band” – compania Grande Cantagiro Barrattoli (Italia)

Bulevardul Tomis (de la intersecția cu Bd. Ferdinand până la statuia Lupa Capitolina)

19.00 – „Big Dancers” – compania El Carromato (Spania)

19.30 – „Freestyle Puppetry” – Teatrul  de Animație Țăndărică ( România)

20.00 – „White World” – compania Mademoiselle Paillette  (Franța)

20.30 – „Freestyle Puppetry” – Teatrul  de Animație Țăndărică (România)

21.00 – „Big Dancers” – compania El Carromato (Spania)

22.00 – „White World” – compania Mademoiselle Paillette  (Franța)

Piața Ovidiu

22:30 – „20′ Street Ballet” – compania Remue Ménage (Franța)

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” continuă stagiunea estivală „O vară sub semnul armoniei”  cu alte trei evenimente cu intrare liberă, susținute în parcul instituției, începând de la ora 20.00. Momentele coregrafice din cadrul celor trei spectacole vor fi susținute de Iguacel Sánchez din Spania.

Vineri, 28 iulie, la lăsarea serii, constănțenii sunt așteptați să petreacă… „Sub soarele Italiei” alături de artiștii lirici: Laura Eftimie, Elena Rotari, Mihaela Ionescu, Maria Cernat, Raluca Dărăban, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Răzvan Săraru, Ionuț Boancheș, Adrian Clinciu, Marius Turtoi, Cristian Caragea și Marius Eftimie.

Sâmbătă, 29 iulie, este programat spectacolul „Iubirea în muzica”, alături de soliștii: Laura Eftimie, Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Lucia Mihalache, Mădălin Băldău, Doru Iftene, Răzvan Săraru, Cristian Caragea, Marius Eftimie, Daniel Pop, Maria Cernat, Ionuț Boancheș, Adrian Clinciu și Iulian Bratu. 

Ultimul spectacol al lunii iulie este „Musica semper libera” și îi va avea soliști pe:  Laura Eftimie, Elena Rotari, Mihaela Ionescu, Maria Cernat, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Mădălin Băldău,  Ionuț Boancheș, Adrian Clinciu, Marius Turtoi, Cristian Caragea și Marius Eftimie.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna începe de joi, 27 iulie, de la ora 18.30, cu o invitație de a vedea filmul  „Oppenheimer”, în regia lui Christopher Nolan, cu  Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Matt Damon și Robert Downey Jr. în distribuție. Acesta mai poate fi văzut sâmbătă, 29 iulie, de la ora 15.00 și duminică, 30 iulie, de la ora 19.50.

Sinopsis: „Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva.Filmul spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice”.

Animația „Puișorii: Aventură în Africa”, regizată de Gabriel Riva Palacio și Rodolfo Riva-Palacio Alatriste, cu Bruno Bichir, Carlos Espejel, Angélica Vale și Maite Perroni,va putea fi văzută la Centrul „Jean Constantin” vineri, 28 iulie și sâmbătă, 29 iulie, de la ora 13.00 și duminică, 30 iulie, de la ora 11.00.

„Sinopsis”: „Toto și prietenii săi trebuie să-și salveze puișorii după ce aceștia sunt răpiți pentru un eveniment gastronomic în Africa”.

Animația „Piloții de raliu”, regizată de Ross Venokur cu Chloe Bennet, J.K. Simmons, Sharon Horgan, John Cleese și Catherine Tate în distribuție, va fi proiectată sâmbătă, 29 iulie, de la ora 11.00 și duminică, 30 iulie, de la ora 13.00.

Sinposis: „Pentru a salva casa bunicii sale și întregul sat, un animăluț simpatic, dar extrem de lent, trebuie să își depășească propriile limite și lipsa de experiență pentru a câștiga cursa plină de peripeții Drumul Mătăsii.”

 „Kompromat” se numește filmul regizat de Jérôme Salle, cu Gilles Lellouche, Joanna Kulig, Mikhail Gorevoy, Aleksey Gorbunov și Elisa Lasowski în distribuție, care va putrea fi urmărit sâmbătă, 29 iulie, de la ora 20.40.

Sinopsis: „Un diplomat francez care lucrează în Siberia este arestat pentru deținerea de pornografie infantilă și aruncat în închisoare. Inspirat din fapte reale, filmul urmărește încercările eroului de a evada, în condițiile în care guvernul propriei țări pare că l-a abandonat”.

Sâmbătă, 29 iulie, de la ora 18.20 și duminică, 30 iulie, de la ora 15.00, la Centrul „Jean Constantin” va avea loc proiecția filmului „Casa bântuită” , regizat de Justin Simien,cu Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Tiffany Haddish și Jamie Lee Curtis.

Sinopsis: „Gabbie, o mamă singură, angajează un ghid turistic, un clarvăzător, un preot și un istoric pentru a ajuta la exorcizarea conacului lor nou cumpărat după ce descoperă că este populat de fantome”.

Cei care nu au văzut încă filmul „Barbie”, regizat de Greta Grewig, cu Margot Robbie și Ryan Gosling în distribuție o pot face duminică, 30 iulie, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Să trăiești în Barbie Land înseamnă să fii o ființă perfectă într-un mediu perfect. Asta dacă nu ai o criză existențială. Sau dacă nu cumva ești un Ken”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

Tot Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” organizează o seară de film, în aer liber, la Plaja Zoom, propunând spre vizionare filmul românesc „Teambuilding”, miercuri, 26 iulie, de la ora 21.00.

Și pentru acest film, biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

De proiecții de film, dar și de alte evenimente cu intrare liberă, vor avea parte constănțenii, zilele acestea în Parcul Tăbăcărie, lângă Țara Piticilor, în cadrul evenimentului „Filme în aer liber”, care se va desfășura după următorul program:

Miercuri, 26 iulie

18.45-21.45 – Spectacol de pantomimă

21.00 -21.30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS

21.45-23.00 – Proiecție de film în aer liber „Hugo”

Joi, 27 iulie

18.45-21.45 – Spectacol de pantomimă

21.00 -21.30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS

21.45- 23.00 – Proiecție de film în aer liber „Emma”

Vineri, 28 iulie

18.45 – 21.45 – Statui vivante

21.00 – 21.30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS

21.45 – 23.00 – Proiecție de film în aer liber „Iluzii pierdute”

Sâmbătă, 29 iulie

18.45-21.45 – Caricaturiști

21.00 -21.30 – Spectacol de magie Wizd’ArtS

21.45-23.00 – Proiecție de film în aer liber „Belfast”

Duminică, 30 iulie

20.45-21.15 – Spectacol de percuție susținut de Barbarossa Samba Group

21.45- 23:00 – Proiecție de film în aer liber: „Anastasia”

Citește și