PressCode

Boovie 8 – The Book of New Beginnings.  Premiul special Cărturești pentru Echipa Readiverse de la Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

“Readiverse” de la Școala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ Constanța a câștigat ieri, la Brașov, Premiul Special Cărturești în cadrul Festivalului de book-trailere Boovie 2023, la secțiunea Boovie Junior. Distincția a fost acordată pentru trailerul realizat după cartea scriitoarei Katherine Arden, „Ursul și privighetoarea”.

Echipa “Readiverse” este coordonată de Ramona Caba și alcătuită din elevii: Sara Maria Furdulea, Bianca Bănică, Denis Ene, Emma Filip, Graţiela Croitoru, Amina Zapar, Ilinca Bobe și Rareş Apostolescu.

La festivalul de scurtmetraje Boovie au participat peste 2.500 de elevi de gimnaziu, liceu și profesori.  Evenimentul a avut drept temă „The book of new beginnings”, iar în concurs au fost înscrise 555 de echipe. La Boovie, cărțile sunt abordate într-o perspectivă originală și transformate în book-trailere. Echipele dezvoltă integral un trailer pe baza unui roman suport, de la scenariu și regie, până la interpretare și montaj.

Organizatorii au pregătit tinerilor numeroase concerte și workshop-uri, incursiuni în poezie și proză, cursuri de educație cinematografică și dezvoltare personală, jurnalism, teatru și comunicare publică, finanțe și IT. Daniel Sandu (regizor – „Un pas în urma serafimilor”), Doina Ruşti, Gabriel Cărtărescu, Alec Blenche (scriitori), Pavel Bartoș (actor, prezentator Românii au talent și Vocea Romaniei), Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România și Bogdan Putinică, country manager Microsoft România -Republica Moldova, sunt doar câţiva dintre cei care au oferit sfaturi, idei și insprație elevilor prezenți la cea de-a opta ediție a festivalului Boovie.

Citește și