PressCode

 Dispar meseriașii. BNS atrage atenția că 700 de ocupații sunt eliminate

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Blocul Național Sindical (BNS) cere intervenția Ministerului Muncii pentru slavarea meseriilor de electrician, asistent maternal, antrepenor, tâmplar etc.

Sindicaliştii din BNS au transmis astăzi că prin două decizii ale Autorității Naționale pentru Calificări (nr. 257 și 258) sunt eliminate 661 de standarde ocupaționale. În aceste condiții, pentru cca. 700 de ocupații nu se mai formează personal calificat: tâmplar, zidar, mecanic reparații, zugrav vopsitor, electrician, salvamar, bonă, șofer de marfă și persoane, asistent maternal, asistent medical, agent poștal, alpinist utilitar sau analist de informații.

“Concret, două decizii ale Autorității Naționale pentru Calificări (nr. 257 și 258) prevăd eliminarea a unui număr de 661 de standarde ocupaționale, printre care și cele menționate mai sus, justificarea fiind că acestea n-au mai fost actualizate în ultimii 10 ani. În lipsa acestor standarde, de la data de 1 septembrie, furnizorii de formare profesională a adulților nu mai pot derula programe pentru aceste ocpuații”, mai susțin sindicaliștii.

Citește și