PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 9-15 august

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Corul „Madrigal” va susține, săptămâna aceasta, două concerte sâmbătă, 12 august și duminică, 13 august, de la ora 21.00, pe faleza Cazinoului (lângă statuia lui Eminescu). Biletele pentru concerte „Ave Maria” se pot procura de pe blt.ro.

La Teatrul de Stat Constanța „SEAS – Stagiunea Estivală  a Artelor  Spectacolului” continuă cu a cincea săptămână, în care se regăsesc cinci spectacole, toate fiind programate de la ora 21.00.

Miercuri, 9 august, la Teatrul de Vară Soveja este programat unul dintre spectacolele de succes ale Teatrului de Stat Constanța „Goi pușcă”, de Simon Beaufoy, în regia lui Vlad Cristache. Din păcate, acest spectacol nu s-a mai jucat de mult timp, deoarece sediul teatrului constănțean e în reabilitare, iar Sala Studio este inadecvată pentru acest gen de spectacol. „Goi pușcă” nu este recomandat tinerilor sub 14 ani.

Joi, 10 august, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, Teatrul de Stat Constanța va prezenta „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, spectacol pentru a cărui regie Diana Mititelu a obținut premiul UNITER 2021 pentru debut.

Vineri, 11 august, la Teatrul de Vară Soveja va ajunge echipa Teatrului „Regina Maria” din Oradea, pentru a prezenta „Colivia nebunelor”, de Jean Poiret, în regia lui Daniel Vulcu.

Sâmbătă, 12 august, Teatrul „Maria Filotti” Brăila va prezenta la Sala Studio spectacolul „Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)”, de Donald Margulies, în regia lui Andrei Huțuleac.

Săptămâna a cincea a SEAS se încheie cu „Logodnă relativă”, de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache. Spectacolul, o producție a Teatrului de Stat Constanța, se va juca în Parcul Arheologic.

Săptămâna aceasta, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” continuă stagiunea estivală „O vară sub semnul armoniei”. Cele patru întâlniri din programul acestei săptămâni vor avea loc în Parcul Teatrului „Oleg Danovski”, de la ora 20.00.

Joi, 10 august, este programat spectacolul „Sub soarele Italiei” având ca soliști pe: Stela Sîrbu, Silvia Simionescu, Iulia Stănei, Gabriela Dobre, Raluca Dărăban, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Veronica Răceală, Georgiana Medeleanu, Ana Mladinovici, Mădălin Băldău, Cristian Caragea, Ionuț Boancheș, Marius Turtoi și Eugen Florea.

Vineri, 11 august, melomanii sunt așteptați să asculte „Marea și muzica“, concert sub conducerea muzicală a dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea, cu uverturi, miniaturi orchestrale și lucrări de largă popularitate.

Sâmbătă, 12 august, este programat spectacolul „Beyond the Sea”, cu Raluca Dărăban, Veronica Răceală, Silvia Simionescu, Garofița Gâdei/ Daniela Vlădescu, Gabriela Dobre, Iulian Bratu, Octavian Minea, Cristian Parmac și Adrian Pîrlea. Dansează Iguacel Sánchez.

Săptămâna se încheie duminică, 13 august, cu „Farmecul muzicii”, soliști fiind: Mihaela Ionescu, Elena Rotari, Silvia Simionescu, Stela Sîrbu, Ana Mladinovici, Veronica Răceală, Mădălin Băldău, Georgiana Medeleanu, Marius Turtoi, Ionuț Boancheș și Daniel Pop.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna începe cu filme noi.

Primul pe listă este un film inspirat după fapte reale: „Gran Turismo”, regizat de Neill Blomkamp, cu Orlando Bloom, David Harbour și Archie Madekwe în distribuție. Acesta poate fi văzut joi, 10 august, de la ora 19.00, vineri, 11 august, de la 18.00 și sâmbătă, 13 august, de la ora 15.30.

Sinopsis: „Aceasta este povestea lui Jann Mardenborough, un tânăr care are șansa să-și împlinească un vis ce părea de neatins. Pasionat până la obsesie de jocul video Gran Turismo, Jann câștigă o serie de competiții organizate de Nissan, iar asta îl pune la volanul unei mașini de curse reale și îi dă șansa să participe la curse oficiale.Film bazat pe o poveste reală”.

Animația „Țestoasele Ninja: Haosul mutanților”, regizat de Jeff Rowe și Kyler Spears avându-i în distribuție pe: Paul Rudd, Giancarlo Esposito, Rose Byrne, Jackie Chan și Seth Roge, poate fi urmărită la Centrul „Jean Constantin” vineri, 11 august, de la ora 13.30, sâmbătă, 12 augus, de la ora 11.00 și duminică, 13 august, de la ora 13.00.

Sinopsis: „După ani de zile în care au fost feriți de lumea oamenilor, țestoasele își propun să câștige inimile newyorkezilor și să fie acceptați ca adolescenți normali prin acte eroice. Noua lor prietenă, April O’Neil, îi ajută să se lupte cu un misterios sindicat al crimei, dar curând sunt depășiți de situație când o armată de mutanți se dezlănțuie asupra lor”.

Cei care preferă genul horror sunt așteptați să vadă filmul „Cobweb”,  vineri, 11 august, de la ora 20.30 și sâmbătă, 12 august, de la ora 18.00. Filmul, regizat de Samuel Bodin, îi are în distribuție pe: Lizzy Caplan, Antony Starr, Cleopatra Coleman și Woody Norman

Sinopsis: „Peter, un băiețel de opt ani, este chinuit de un zgomot misterios și constant care vine din pereții dormitorului său. Părinții insistă că zgomotul este doar în imaginația lui, dar pe măsură ce frica i se intensifică, Peter începe să înțeleagă că părinții săi ascund un secret teribil și periculos.

Finalul de săptămână aduce din nou filmul „Barbie” pe marile ecrane. Filmul regizat de Greta Grewig, cu Margot Robbie și Ryan Gosling în distribuție va fi proiectat sâmbătă, 12 august, de la ora 13.00 și duminică, 13 august, de la ora 20.00.

Sinopsis: „Să trăiești în Barbie Land înseamnă să fii o ființă perfectă într-un mediu perfect. Asta dacă nu ai o criză existențială. Sau dacă nu cumva ești un Ken”.

Filmul de acțiune  „Meg 2: Confruntare în adâncuri”, regizat de Ben Wheatley, cu Jason Statham, Sienna Guillory, Cliff Curtis, Skyler Samuels și Jing Wu, poate fi urmărit  sâmbătă, 12 august, de la ora 20.00 și duminică, 13 august, de la ora 17.30.

Sinopsis: „Jason Statham și Wu Jing conduc o echipă de cercetare îndrăzneață într-o scufundare în care explorează cele mai adânci zone ale oceanului. Călătoria lor se transformă într-un haos de neconceput când o operațiune de minerit răuvoitoare le amenință misiunea și îi forțează într-o luptă pentru supraviețuire cu mize mari. Confruntați cu colosalii megalodoni și cu necruțătorii jefuitori ai mediului, eroii noștri trebuie să depășească din toate punctele de vedere pradătorii fără milă într-o cursă zguduitoare contracronometru”.

Animația, „Puișorii: Aventură în Africa”, regizată de Gabriel Riva Palacio și Rodolfo Riva-Palacio Alatriste, cu Bruno Bichir, Carlos Espejel, Angélica Vale și Maite Perroni,mai poate fi văzută și în această săptămână la Centrul „Jean Constantin”  duminică, 13 august, de la ora 11.00.

„Sinopsis”: „Toto și prietenii săi trebuie să-și salveze puișorii după ce aceștia sunt răpiți pentru un eveniment gastronomic în Africa”.

De asemenea, duminică, 13 august, de la ora 15.00 pasionații de filme horror pot vedea filmul „Casa bântuită”, regizat de Justin Simien,cu Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Tiffany Haddish și Jamie Lee Curtis.

Sinopsis: „Gabbie, o mamă singură, angajează un ghid turistic, un clarvăzător, un preot și un istoric pentru a ajuta la exorcizarea conacului lor nou cumpărat după ce descoperă că este populat de fantome”.

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

De asemenea, miercuri, 9 august, de la ora 20.30, la Plaja Zoom va fi proiectat filmul „Haita de acțiune”, la prețul unic de 15 lei.

Și pentru acest film, biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Citește și