PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 16-22 august

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

O nouă săptămână, cu spectacole de teatru și muzică în aer liber începe la Constanța, spre bucuria publicului de toate vârstele. Pasionații de film se pot răcori în sala de cinema urmărind un film bun.

La Teatrul de Stat Constanța „SEAS – Stagiunea Estivală  a Artelor  Spectacolului” continuă cu săptămâna a șasea, fiecare spectacol fiind programat de la ora 21.00.

Miercuri, 16 august, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, Teatrul „Stela Popescu” din  București va prezenta cel mai nou musical al lui Răzvan Mazilu, „Hedwig and the Angry Inch” (text de John Cameron Mitchell, muzica și versurile Stephen Task).

Joi, 17 august, în Parcul Arheologic, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad propune „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”, în regia lui Cristian Ban.

Vineri, 18 august, la Teatrul de Vară Soveja, Teatrul Excelsior București va prezenta un alt musical al lui Răzvan Mazilu (care semnează regia, coregrafia și costumele),după un text de Bertolt Brecht, „Opera de trei parale”.

Sâmbătă, 19 august, la Sala Studio, Teatrul Dramaturgilor Români București va prezenta „Stop the Tempo” de Gianina Cărbunariu, regia Mara Oprea. „Din distribuție face parte Mihaela Velicu, actrița Teatrului de Stat Constanța, iar regizoarea a semnat asistența de regie la spectacolul „Seaside Stories”, care a obținut Premiul UNITER 2023 pentru cel mai bun spectacol”, precizează organizatorii.

A șasea săptămână SEAS se încheie duminică, 20 august, la Teatrul de Vară Soveja, cu „Orașul Nostru”, de Thornton Wilder (regia – Alexandru Dabija, muzica – Ada Milea), spectacol al Teatrului Excelsior București.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe platforma mystage.ro.

La Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” stagiunea estivală „O vară sub semnul armoniei” continuă cu trei spectacole cu intrare liberă, care vor avea loc în parcul instituției, de la ora 20.00. Momentele coregrafice vor fi susținute de Iguacel Sánchez.

Primul spectacol, „Musica sempre libera”, programat vineri, 18 august, susținut de soliștii: Stela Sîrbu, Laura Eftimie, Silvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Georgiana Medeleanu, Ana Mladinovici, Gabriela Dobre, Veronica Răceală, Doru Iftene, Marius Turtoi, Eugen Florea, Marius Eftimie și Daniel Pop.

Sâmbătă, 19 august, vor cânta „Sub soarele Italiei”, soliștii: Silvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Veronica Răceală, Iulia Stănei, Georgiana Medeleanu, Ana Mladinovici, Gabriela Dobre, Stela Sîrbu, Doru Iftene, Marius Turtoi, Daniel Pop, Eugen Florea și Adrian Pîrlea.

Săptămâna se încheie duminică, 20 august, cu „Iubirea în muzică”, spectacol susținut de: Laura Eftimie, Silvia Simionescu, Mihaela Ionescu, Veronica Răceală, Georgiana Medeleanu, Ana Mladinovici, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Mădălin Băldău, Marius Turtoi, Marius Eftimie, Daniel Pop, Eugen Florea și Adrian Pîrlea.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna începe cu o hohote de râs. 

„Scăpați din lesă” este o comedie regizată de Josh Greenbaum avându-i în distribuție pe Jamie Foxx, Will Ferrell și Isla Fishe, care va putea fi urmărită vineri, 18 august, de la ora 16.00.

Sinopsis: „Se spune că un câine este cel mai bun prieten al unui om, dar ce se întâmplă dacă omul este un mizerabil? În acest caz, ar putea fi timpul pentru o răzbunare dulce, în stil unui cățeluș. Când Reggie (Will Ferrell), un Border Terrier naiv și optimist, este abandonat pe străzile orașului de către stăpânul său, Doug (Will Forte), Reggie este sigur că iubitul său stăpân nu l-ar părăsi niciodată intenționat.Dar odată ce Reggie se întâlnește cu un Boston Terrier cu gură mare și vorbărie rapidă, pe nume Bug (Jamie Foxx), un vagabond care își iubește libertatea și crede că stăpânii sunt pentru fraieri, Reggie își dă seama în sfârșit că a avut o relație toxică și începe să îl vadă pe Doug ca pe un ticălos fără inimă ce este.Hotărâți să se răzbune, Reggie, Bug și prietenii lui Bug – Maggie (Isla Fisher), un ciobănesc australian deștept care a fost pus pe tușă de noul cățeluș al stăpânului ei, și Hunter (Randall Park), un dog german neliniștit, stresat de munca sa ca animal pentru sprijin emoțional – pun la cale un plan și pornesc într-o aventură spectaculoasă pentru a-l ajuta pe Reggie să găsească drumul spre casă… și să-l facă pe Doug să plătească mușcându-i membrul pe care îl iubește cel mai mult (atenție, nu vorbim despre piciorul lui!).

„Mâț și Chiț: Spioni blană” este animația pe care cei mici o pot vedea sâmbătă, 19 august, de la ora 10.30 și duminică, 20 august, de la ora 12.00.

Filmul, regizat de Guillaume Ivernel și Zhiyi Zhang, îi are în distribuție pe: Kirk Thornton, Dino Andrade, Salli Saffioti, Karen Strassman și Jamieson Price

Sinopsis: „Vladimir și Hector, doi agenți secreți diferiți din toate punctele de vedere, încearcă să recupereze un material strict secret furat de intruși necunoscuți”.

Filmul inspirat după fapte reale, „Gran Turismo”, regizat de Neill Blomkamp, cu Orlando Bloom, David Harbour și Archie Madekwe în distribuție, va putea fi urmărit sâmbătă, 19 august, de la ora 14.30.

Sinopsis: „Aceasta este povestea lui Jann Mardenborough, un tânăr care are șansa să-și împlinească un vis ce părea de neatins. Pasionat până la obsesie de jocul video Gran Turismo, Jann câștigă o serie de competiții organizate de Nissan, iar asta îl pune la volanul unei mașini de curse reale și îi dă șansa să participe la curse oficiale.Film bazat pe o poveste reală”.

Animația „Țestoasele Ninja: Haosul mutanților”, regizată de Jeff Rowe și Kyler Spears avându-i în distribuție pe: Paul Rudd, Giancarlo Esposito, Rose Byrne, Jackie Chan și Seth Roge, poate fi urmărită la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 19 august, de la ora 12.30 și duminică, 20 august, ora 13.50

Sinopsis: „După ani de zile în care au fost feriți de lumea oamenilor, țestoasele își propun să câștige inimile newyorkezilor și să fie acceptați ca adolescenți normali prin acte eroice. Noua lor prietenă, April O’Neil, îi ajută să se lupte cu un misterios sindicat al crimei, dar curând sunt depășiți de situație când o armată de mutanți se dezlănțuie asupra lor”.

Duminică, 20 august, de la ora 10.30, o nouă animație va capta atenția publicului „Flecăreții – Aventuri cu Pettson și Findus”.Filmul, regizat de Ali Samadi Ahadi și Markus Dietrich, îi are în distribuție pe: Uwe Ochsenknecht, Christine Urspruch, Stefan Kurt, Marianne Sägebrecht și André Jung.

Sinopsis: „Flecăreții, un mic grup de creaturi vesele din cărțile și filmele Pettson și Findus, trăiesc neobservați în băcănia nostalgică și haotică a bătrânului negustor dl. Hansson. După moartea subită a acestuia, dezordinea cosmică în care trăiau flecăreții este spulberată. Trei mici eroi trebuie să plece pentru a găsi o nouă casă în care să poată trăi din nou în haos. Călătoria este învăluită în pericolele lumii exterioare: cu cât se îndepărtează mai mult de casă, cu atât totul devine mai ordonat și mai îngrijit. Micile creaturi nu renunță la speranța de a găsi pământul făgăduinței pentru ei și semenii lor flecăreți și încep marea aventură!”

Duminică, 20 august, de la 15.40, va fi proiectat filmul de acțiune „Blue Beetle”, în regia lui Angel Manuel Soto, avându-i în distribuție pe Susan Sarandon, George Lopez și Xolo Mariduena.

Sinopsis: „Proaspăt absolvent de colegiu, Jaime Reyes se întoarce acasă plin de aspirații pentru viitorul său, însă își găsește casa complet diferită de cum a lăsat-o. În timp ce caută să-și găsească scopul în lume, soarta îl face pe Jaime să se trezească în mod neașteptat în posesia unei relicve străvechi a biotehnologiei extraterestre: Cărăbușul. Când Cărăbușul îl alege pe Jaime să fie gazda simbiotică a acestuia, i se dăruiește o armură incredibilă capabilă de puteri extraordinare și imprevizibile, schimbându-și pentru totdeauna destinul pe măsură ce devine supereroul Blue Beetle.”

Biletele se pot procura de pe cinemagia.ro.

Citește și