PressCode

Cum să evitați escrocheriile online. Serie nouă de benzi desenate „Întâmplări din viața digitală”   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Al treilea sezon din seria benzilor desenate „Întâmplări din viața digitală” a fost lansat pe https://sigurantaonline.ro/ și poate fi folosit de copii și adulți pentru a evita capcanele internetului. Sunt povești și aventuri ale familiei Webster, un proiect național de conștientizare și prevenire a pericolelor online derulat de Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică şi Asociația Română a Băncilor.

 „Întâmplări din viața digitală” abordează problemele pe care oricare dintre membrii unei familii le poate întâmpina în lumea digitală: escrocherii online, tentative de șantaj, teorii ale conspirației, site-uri cu conținut neplăcut, dependență de ecran și diverse tipuri de înșelătorii online. Pornind de la aventurile familiei Webster, cititorilor li se arată cum să se comporte în mod responsabil în astfel de situații periculoase. În plus, fiecare poveste este însoțită de sfaturi practice.

 Broșura beneficiază de expertiza în materie de securitate cibernetică a instituțiilor specializate din Elveția și a fost publicată în limba română cu sprijinul Oficiului Federal Elvețian de Comunicații, Ambasadei Elveției la București, Centrului de training Swiss Webacademy din Sibiu, Poliției Române, Directoratului Național de Securitate Cibernetică, Ministerului Educației, Asociației Române a Băncilor, Microsoft, Camerei de Comerț Elveția-România și Swiss Sponsors’ Fund.

Campania #SigurantaOnline a fost gândită și lansată în beneficiul tuturor celor care vor să se simtă în siguranță pe internet, să știe cum să reacționeze corect atunci când primesc un telefon sau un SMS de la un număr necunoscut. 

Aventurile familei Webster pot fi descărcate de aici: https://sigurantaonline.ro/povesti/

Citește și