PressCode

CSM Constanța are parchet modular ca în NBA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Club Sportiv Municipal Constanța a prezentat astăzi noua suprafață de joc montată la Sala Sporturilor, un sistem de parchet modular identic cu cel folosit la ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, precum și de majoritatea echipelor din NBA.

Personalizat cu însemnele CSM, parchetul a fost deja testat de către sportivii echipelor de handbal și de baschet, care au obținut la finalul săptămânii trecute victorii în primele meciuri din noul sezon disputate pe teren propriu.  

Parchetul pe care se joacă în acest moment în Sala Sporturilor din Constanța și se va juca și în noua arenă multifuncțională, este cel mai modern produs de pe piață în acest domeniu al suprafețelor de joc din lemn masiv. Suntem fideli strategiei care a stat la baza funcționării și dezvoltării clubului nostru și în care infrastructura sportivă este unul dintre cei patru piloni pe care ne bazăm. Sportivii noștri au nevoie de cele mai bune condiții de joc și de pregătire, a declarat Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.

În prezentarea CSM se arată că sistemul de parchet este realizat din lemn de arțar de Grad 1 din punct de vedere al calității și este singurul de acest tip din România. Densitatea și textura acestui lemn, care provine de la o specie de arțari ce crește doar la nord de paralela 35, în Statele Unite și Canada, îi conferă o rezistență sporită în timp, cu o durată de viață de peste 30 de ani, interval în care poate fi refinisat de până la șase ori.

“Am analizat și am studiat mai multe sisteme de parchet înainte de a lua o decizie în ceea ce privește produsul final. Așa cum în marile arene din întreaga lume suprafața de joc devine un simbol pentru oraș, și terenul din Sala Sporturilor este personalizat cu identitatea vizuală a clubului. Vrem să dezvoltăm în continuare această cultură a sportului și să construim o comunitate strânsă în jurul emblemei CSM“, a mai spus Talpeș.

În acest moment marea majoritate a echipelor care evoluează în NBA o fac pe un parchet de acest tip, printre care Boston Celtics, Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Brooklyn Nets sau Philadelphia 76ers. De asemenea, ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice, Rio 2016 și Tokyo 2020 au avut loc pe un parchet Connor, iar turneul final al NCAA se joacă din anul 2006 pe un asemenea sistem de parchet modular.

Pe lângă lemnul de calitate, cu o suprafața netedă, sistemul Powershock, aflat sub stratul de lemn, asigură elasticitatea, protejând articulațiile și oferă astfel o siguranță sporită sportivilor.

Sistemul modular este fiabil și rezistă în timp la repetatele operații de montare și demontare necesare în cazul unei arene multifuncționale, care poate găzdui pe lângă meciurile de baschet și alte evenimente precum conferințe sau concerte.

Citește și