PressCode

A crescut numărul practicanților de handbal

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Potrivit unui comunicat al Federației Române de Handbal în actuala ediție a campionatelor naționale s-au înscris mai multe echipe față de anii anteriori.
Interesul crescut pentru handbal este motivat de reprezentanții FRH de rezultatele bune obținute la nivel de echipa națională (masculin si feminin).
Echipa națională feminină este singura din lume care s-a calificat la toate edițiile Campionatului Mondial. Ediția de anul acesta va fi găzduită de Danemarca, Suedia și Norvegia și se va desfășura în perioada 29 noiembrie-17 decembrie. Echipa României va face parte din grupa E alături de Danemarca, Serbia și Chile.
Și echipa națională de handbal masculin s-a calificat după o secetă de 28 de ani la Campionatul European. Competiția se va desfășura în ianuarie 2024 în Germania unde vom juca în gurpa B alături de Spania, Croația și Austria.Echipa națională de tineret a reușit să câștige după o pauză de 16 ani o medalie la Campionatul European disputat în România în luna iulie.
La capitolul echipe de club, fetele sunt la înălțime- CSM București și Rapid joacă în Liga Campionilor,iar Bistrița în European League.La masculin Dinamo și CSM Constanța joacă în Grupele European League iar Steaua și Minaur în preliminariile European Cup.
Pe acest fond la feminin,în campionatul de junioare, la toate categoriile de varstă s-au înscris 217 echipe iar la senioare-268 de echipe.
La masculin cifrele sunt putin mai mici 156 de echipe la juniori si 43 la seniori.
Pe lângă rezultatele bune un alt motiv de creștere al handbalului îl reprezintă și bugetele alocate de instituțiile publice (primării și consilii județene)și parteneriatul cu televiziunile. Fără acest sprijin multe din echipe ar dispărea.Sursa foto: FRH pagina de Facebook

Citește și