PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 26 septembrie -2 octombrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
  • Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” anunță deschiderea stagiunii vineri, 6 octombrie
  • Teatrul de Stat Constanța prezintă, la Brăila, spectacolul „8 tați”, miercuri, 27 septembrie 2023, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru și Arte Performative
  • Centrul „Jean Constantin” invită constănțenii la două noutăți cinematografice: „Creatorul” și „Patrula cățelușilor”, iar Casa de Cultură a Sindicatelor a pregătit publicului o comedie.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă în această săptămână, de la ora 10.30 spectacolul „Cei trei purceluși”, de J.O. Halliwell-Phillipps (regia – Gheorghe Balint, decoruri – Adrian Drăguț, muzica – Dan Bălan).

Distribuția este formată din: Arina Cojocaru, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan și Tiberiu Roșu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin”, săptămâna începe cu invitația la un film de acțiune „Expendables 4: Eroi de sacrificiu”, regizat de Scott Waugh, cu  Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren, Tony Jaa și Sylvester Stallone. Acesta va putea fi urmărit săptămâna aceasta, timp de patru zile: joi. 28 septembrie și vineri, 29 septembrie, de la ora 18.00, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 15.00 și duminică, 1 octombrie, de la 17.50.

Sinopsis: „Eroii de sacrificiu se așează, din nou, în formație de luptă. Reunindu-se cu echipa de mercenari de elită, lui Jason Statham și Sylvester Stallone li se alătură Curtis „50 Cent” Jackson, Megan Fox și Andy Garcia. Înarmați până în dinți, echipa Expendables, ultima linie de apărare a lumii, se confruntă cu un traficant de arme periculos care conduce o uriașă armată privată.”

Tot de patru ori va fi proiectat, în această săptămână filmul „Creatorul”, regizat de Gareth Edwards, cu Gemma Chan, Allison Janney, John David Washington, Ralph Ineson și Ken Watanabe în distribuție. Acesta poate fi văzut joi, 28 septembrie și vineri, 29 septembrie, de la ora 20.00, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 19.30 și duminică, 1 octombrie, de la 15.00.

Sinopsis: „Pe fondul unui viitor război apocaliptic între rasa umană și forțele inteligenței artificiale, Joshua, un fost agent înrăit al forțelor speciale, îndurerat de dispariția soției sale, este recrutat pentru a-l vâna și ucide pe Creator, arhitectul evaziv al inteligenței artificiale avansate care a dezvoltat o armă misterioasă cu puterea de a pune capăt războiului – și omenirii însăși.”

Cei mici se vor bucura nespus să vadă noua animația din seria „Patrula cățelușilor”. Filmul „Patrula cățelușilor: Filmul cel mare”, în regia lui Cal Brunker, cu Mckenna Grace, James Marsden, Kristen Bell, Iain Armitage, Dax Shepard și Taraji P. Henson, va putea fi urmărit sâmbătă, 30 septembrie și duminică, 1 octombrie, de la orele 11.00.

Sinopsis: „Toată viața ei, Skye a simțit că nu a fost apreciată de prietenii ei (Chase, Liberty, Marshall, Rubble, Rocky și Zuma). Dorind să demonstreze că poate fi un atu pentru echipă, Skye are o șansă atunci când un meteorit magic se prăbușește în Adventure City, oferindu-le ei și celorlalți superputeri. Pentru a fura puterile cățeilor, primarul Humdinger evadează din închisoare și face echipă cu o expertă în meteori pe nume Victoria Vance pentru a fura cristalele cățeilor.”

Cei care preferă genul horror sunt așteptați la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 17.00 și duminică, 1 octombrie, de la 19.30, pentru a vedea filmul „Saw X”, regizat de Kevin Greutert, având distribuția formată din Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund, Renata Vaca, Steven Brand și Michael Beac.

Sinopsis: „John Kramer (Tobin Bell) s-a întors. Saw X, în regia lui Kevin Greutert, explorează un capitol neștiut din jocul dement al lui Jigsaw. Plasat între evenimentele din Saw I și II, un John Kramer bolnav și disperat călătorește în Mexic pentru o procedură medicală riscantă și experimentală în speranța unui leac pentru cancerul de care suferă. John descoperă că întreaga operațiune este o înșelătorie care îi țintește pe cei mai vulnerabili. Înarmat cu un nou scop, infamul criminal în serie revine la opera sa, întorcând situația împotriva escrocilor în felul său visceral, prin capcane viclene și ingenioase, dar foarte sângeroase.”

Filmul coreean „Din alte vieți”, regizat de Celine Song, cu Greta Lee, Teo Yoo și John Magaro în distribuție, va fi proiectat sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 13.00.

Sinposis: „În coreeană există un cuvânt, „in-yun”. Se traduce „soartă”. Dar, mai ales, se referă la modul în care destinul aduce doi oameni împreună pe baza nenumăratelor legături din viețile lor anterioare. Nora și Hae Sung au o legătură specială încă din copilărie, dar drumurile lor se despart atunci când familia Norei emigrează din Coreea de Sud. 20 de ani mai târziu, în New York, cei doi se regăsesc pe parcursul unei săptămâni, timp în care își confruntă noțiunile despre iubire și destin.”

Filmul romantic „După tot ce s-a întâmplat”/ „After Everything”, regizat de Castille Landon, avându-i în distribuție pe Hero Fiennes Tiffin și Josephine Langford, va putea fi urmărit la Centrul „Jean Constantin” duminică, 1 octombrie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „After Everything îi găsește pe Tessa și Hardin trăind vieți separate după ce Hardin a publicat cartea sa revelatoare fără știrea ei. Singur în Anglia, Hardin se refugiază în băutură și alte obiceiuri nocive. Și, mai rău, suferă de blocajul scriitorului și s-ar putea să fie nevoit să returneze avansul considerabil dacă nu termină curând un nou manuscris. În loc să cedeze în fața demonilor săi, Hardin realizează că singura modalitate de a merge mai departe – și de a avea o nouă șansă cu Tessa – este să îndrepte greșelile din trecutul său. Pornește către Portugalia pentru a o vizita pe Natalie, o femeie pe care a tratat-o cândva îngrozitor. Petrecându-și timpul cu Natalie și realizând că aceasta a trecut peste și și-a continuat viața, Hardin reușește, în sfârșit, să se ierte pe sine și să-și imagineze un viitor luminos alături de femeia pe care o iubește. Între timp, în Statele Unite, Landon și Nora se pregătesc pentru viitoarea lor nuntă – la care vor fi prezenți Tessa și Hardin. Pot ce doi, după ce au trecut prin atâtea, să se ierte unul pe celălalt și să își ia angajamentul suprem?”.

Cei mici sunt așteptați sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 11.00 și duminică, 24 septembrie, de la ora 13.00, pentru a vedea animația „Patrula junglei: Turul lumii”, regizată de Laurent Bru, Yannick Moulin și Benoît Somville, cu vocile actorilor Dawn Ford, Gauthier Battoue, Brian Froud, Paul Borne și Léopoldine Serre.

Sinopsis: „Patrula junglei are mai puțin de o lună la dispoziție să străbată lumea în căutarea unui antidot care să salveze jungla lor preferată de un super-răufăcător misterios”.

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Casa de Cultură a Sindicatelor prezintă vineri, 29 septembrie, de la ora 19.00, comedia „Ce-și doresc femeile?” (text și regie Octavian Strunilă), o producție a Teatrului Metronom București.

Spectacolul îi are în distribuție pe: Octavian Strunilă, Leonid Doni, Victoria Raileanu, Adrian Ștefan și Dana Dembinski, iar biletele se pot cumpăra online de pe iabilet.ro.

Citește și