PressCode

CEO-ul Nuclearelectrica prezent la Regional Climate Week

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

CEO Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță, a fost prezent la evenimentul “Regional Climate Week”, care are loc în Arabia Saudită, în perioada 8-12 octombrie. Cu acest prilej el a accentuat rolul esențial al energiei nucleare în combaterea schimbărilor climatice:
„În România, în prezent, energia nucleară acoperă 20% din necesarul țării noastre și, în același timp, reprezintă 33% din energia curată produsă în România. Prin implementarea proiectelor de investiții ale Nuclearelectrica, ne propunem să acoperim 66% din energia curată a României în 2030/2031.
Proiectele noastre de investiții reprezintă repere pentru relansarea industriei energiei nucleare și un pas important către un viitor energetic curat și durabil cu ajutorul reactoarelor nucleare. Acestea pot fi exemple pentru alte țări care doresc să dezvolte programe de energie nucleară pentru stabilitate și independență energetică și pentru a-și atinge obiectivele de decarbonizare.
Economiile lumii ar trebui să se concentreze pe asigurarea sustenabilității, pe creșterea inovației ca modalitate de atenuare a epuizării resurselor, pe reducerea utilizării de materii prime, pe creșterea longevității resurselor și pe implicarea furnizorilor și a părților interesate în stabilirea și urmărirea unor practici comune. Industria nucleară tinde spre astfel de practici pe care le înglobează în strategiile și obiectivele sale și susține dezvoltarea sustenabilă a comunităților.”
Cine este Cosmin Ghiță

Potrivit informațiilor de pe site-ul Nuclearelectrica Cosmin Ghiță este absolvent la Bates College din SUA, cu specializarea economie politică internațională. A lucrat pentru Chevron (unul dintre cei mai mari producători și distribuitori de produse petroliere din lume), apoi pentru Amerocap (fond de investiiții cu plasamente în energie, resurse naturale și industria de apărare). A fost consilier al lui Sorin Grideanu în perioada când acesta era prim ministru, iar din 2017 a devenit Director General al Nuclearelectrica.
Nuclearelectrica a fost înființată în 1998 și este deținută de Statul român prin Ministerul Economiei (82,49%) și alți acționari persoane juridice 12.85% și persoane fizice 4,64%. Societatea deține două sucursale: Centrala Nucleară de la Cernavodă și Fabrica de Combustibil Nuclear de la Pitești.
Sursa foto: Site Nuclearelectrica.

Citește și