PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 11-17 octombrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Instituțiile culturale constănțene au pregătit și săptămâna aceasta o ofertă generoasă pentru petrecerea timpului liber: operă, spectacole pentru copii și adulți, dar și filme.

Duminică, 15 octombrie, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”  este programată opera „Madama Butterfly”, compusă de Puccini (regia artistică – Ognian Draganov, scenografia – Grigore Gorduz, costumele – Tvetanka Stoinova). Soliști sunt: Anda Pop din Brașov, Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Marius Turtoi Debut, Ionela Duma, Cristian Caragea, Ionuț Neagu – debut, Adrian Pîrlea, Andrei Băican și Sofia Răceală. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Olsi Qinami din Anglia.

Biletele se pot cumpăra de la agenția teatrului, dar și online de pe mytiket.ro.

Concertul vocal-simfonic „Seara muzicii franceze”, programat sâmbătă, 14 octombrie, a fost anulat din cauza îmbolnăvirii dirijorului Martin Piecuch.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” așteaptă publicul (grupuri organizate) joi, 12 octombrie, de la ora 10.00, să vadă spectacolul  „Pisica doldora de bani și nepoții ei orfani”, după S. Marșak (regia: MC Ranin și Lică Gherghilescu, muzica – Dumitru Lupu). Distribuția este formată din: Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Andrei Stroescu, Daniel Minciună, Claudia Brădescu, Alina Manțu, Clara Ghiuvelechian și Tiberiu Roșu.

Vineri, 13 octombrie, de la orele 10.00, tot pentru grupurile organizate, va fi prezentată „Povestea degețelului poznaș”, de Matei Vișniec (regia artistică -Gheorghe Balint, scenografia și păpușile – Tünde Tomos, muzica – Ciprian Manta, asistent scenografie- Daniel Pal). Dn distribuție fac parte: Daniela Vlad, Rovena Paraschivoi, Arina Cojocaru, Claudia Brădescu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună și Ion Ciolan.

Duminică, 15 octombrie, cei mici, însoțiți de adulții din familie, sunt așteptați, de la ora 10.30, să se întâlnească cu „Rățușca cea urâtă” (regia, scenariul și scenografia – Valentin Dobrescu, muzica – Radu Alin Macovei Moraru). Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Arina Cojocaru/ Cristian Mitescu și Ion Ciolan.

Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” propune în această săptămână opt titluri de filme, pentru toată familia.

Cei mici sunt așteptați miercuri, 11 octombrie, de la ora „7.00  și sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 13.00, pentru a vedea animația „Patrula cățelușilor: Filmul cel mare”, în regia lui Cal Brunker, cu Mckenna Grace, James Marsden, Kristen Bell, Iain Armitage, Dax Shepard și Taraji P. Henson. 

Sinopsis: „Toată viața ei, Skye a simțit că nu a fost apreciată de prietenii ei (Chase, Liberty, Marshall, Rubble, Rocky și Zuma). Dorind să demonstreze că poate fi un atu pentru echipă, Skye are o șansă atunci când un meteorit magic se prăbușește în Adventure City, oferindu-le ei și celorlalți superputeri. Pentru a fura puterile cățeilor, primarul Humdinger evadează din închisoare și face echipă cu o expertă în meteori pe nume Victoria Vance pentru a fura cristalele cățeilor.”

Miercuri, 11 octombrie și sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 19.00, dar și joi, 12 octombrie, de la ora 20.10 și duminică, 15 octombrie, de la ora 19.20, e programat un film de „acțiune-comedie”: „Băieți deștepți”, regizat de Igor Cobileanski cu Olimpia Melinte, Sergiu Costache, Cristian Iacob, Silviu Mircescu și Tiberiu Ioana în distribuție.

Sinopsis: „Un film de acțiune-comedie care îi are în prim-plan pe Leo, Alex și Costi, o echipă de polițiști suspendați care sunt chemați înapoi la datorie pentru a investiga un baron local al drogurilor, Narcis, cu care au o istorie îndelungată. În mijlocul acțiunii înflorește o surprinzătoare poveste de dragoste între Leo și Lara, mâna dreaptă a traficantului. Vor reuși oare cei trei polițiști să îl captureze pe Narcis? Răsturnările de situație spectaculoase, scenele de acțiune pline de adrenalină, trădările neașteptate, umorul și încurcăturile celor trei polițiști simpatici fac din film o experiență de neratat.”

Filmul horror „Saw X”, regizat de Kevin Greutert, având distribuția formată din Tobin Bell, Shawnee Smith, Synnøve Macody Lund, Renata Vaca, Steven Brand și Michael Beac, va putea fi urmărit joi, „2 octombrie, de la ora 18.00.

Sinopsis: „John Kramer (Tobin Bell) s-a întors. Saw X, în regia lui Kevin Greutert, explorează un capitol neștiut din jocul dement al lui Jigsaw. Plasat între evenimentele din Saw I și II, un John Kramer bolnav și disperat călătorește în Mexic pentru o procedură medicală riscantă și experimentală în speranța unui leac pentru cancerul de care suferă. John descoperă că întreaga operațiune este o înșelătorie care îi țintește pe cei mai vulnerabili. Înarmat cu un nou scop, infamul criminal în serie revine la opera sa, întorcând situația împotriva escrocilor în felul său visceral, prin capcane viclene și ingenioase, dar foarte sângeroase.”

Comedie franțuzească, „Crima e a mea”, regizată de François Ozon, avându-i în distribuție pe: Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon și André Dussollier va putea fi urmărită sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 15.00.

Sinopsis : „Paris, anii ’30. Madeleine este o actriţă tânără şi fără bani, frumoasă, dar netalentată. Acuzată că a ucis un producător de film celebru, Madeleine susţine că a fost legitimă apărare, iar sentinţa îi e favorabilă. Tânăra se bucură de faima obţinută peste noapte, dar adevărul iese curând la iveală.”

Cei mici sunt așteptați sâmbătă, 14 octombrie și duminică, 15 octombrie, de la ora 11.00, pentru a vedea animația „Argonauții: Povești șoricești”, regizată de David Alaux, Eric Tosti și Jean-François Tosti, cu o distribuție formată din Kaycie Chase, Christophe Lemoine, Emmanuel Curtil, Michel Tureau și Frantz Confiac.

Sinopsis: „O tânără șoricică aventuroasă și pisica ei adoptivă se confruntă cu cele mai periculoase creaturi ale mitologiei în încercarea de a salva orașul de mânia lui Poseidon.”

„Nuntă pe bani”, filmul care îl are în distribuție pe Mircea Bravo, poate fi văzut sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 17.00 și duminică, 15 octombrie, de la ora 13.00. Regia filmului e semnată de Cristian Ilișuan, iar din distributie mai fac parte Adrian Cucu, Cătălin Herlo și Alexandra Spătărelu.

Sinopsis: „Mircea urăște nunțile. Și toată lumea află asta atunci când după participarea la încă o nuntă din obligație, face o postare controversată pe Facebook care devine virală. Însă când trebuie să restituie o sumă uriașă de bani din cauza unor decizii greșite, singura soluție pentru el rămâne propria nuntă. Pentru Mircea urmează o cursă contracronometru pentru a găsi sală, nași și invitați cu scopul de a face un business cât mai profitabil.”

Comedia „Norocul prostului”, regizată de Craig Gillespie, cu Vincent D’Onofrio, Seth Rogen, Paul Dano, Pete Davidson, Anthony Ramos și Myha’la Herrold în distribuție, poate fi urmărită la Centrul „Jean Constantin” duminică, 15 octombrie, de la ora 15.00.

Sinopsis:  „Ca o trimitere la lupta dintre David și Goliat, Dumb Money spune povestea bazată pe întâmplările nebunești, dar reale, care au făcut ca oameni de rând să învingă Wall Street-ul la propriul joc transformând GameStop (un magazin de jocuri video) în cea mai “fierbinte” companie din lume.

Tot duminică, 15 octombrie, dar de la ora 17.10 va fi proiectat filmul românesc „Libertate” în regia lui Tudor Giurgiu, cu Alex Calangiu, Iulian Postelnicu și Cătălin Herlo în distribuție.

Sinopsis: „Sibiu, decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliție Viorel e capturat și acuzat că e terorist.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Vineri, 13 octombrie, de la ora 18.00, magicianul Robert Tudor va prezenta, la Centrul „Jean Constantin”, „În căutarea iepurașului”, un spectacol ce îmbină distracția cu numere de magie educative și interactive. Biletele se pot cumpăra doar online, de pe iabilet.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin” este programată luni, 16 octombrie, de la ora 19.00, comedia „Bărbatul perfect defect”, de Maria Radu (regia – Gabriel Radu) cu Luminița Bucur, Oleg Apostol și Maria Radu. Biletele se pot cumpăra doar online, de pe ticketstore.ro.

Casa de Cultură a Sindicatelor invită publicul joi, 12 octombrie, de la ora 19.00, pentru a urmări spectacolul „Oscar și Tanti Roz”, de Eric Emmanuel Schmitt (regia  – Chris Simion Mercurian), avându-i în distribuție pe: Oana Pelea, Marius Manole, Cristina Casian și Antoaneta Cojocaru. Biletele se pot procura online de pe poftimcultura.ro.

Tot la Casa de Cultură, marți, 17 octombrie, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Măscăriciul”, de A.P. Cehov (regia – Horațiu Mălăele), avându-i în distribuție pe Horațiu Mălăele și Nicolae Urs. Biletele pentru acest spectacol se pot cumpăra de pe: ticketstore.ro și proticket.ro.

Citește și