PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 18-24 octombrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Și în această săptămână de toamnă cu zile schimbătoare, instituțiile de cultură din Constanța au pregătit o ofertă bogată publicului de toate vârstele: spectacole de teatru, operă și multe filme.

Teatrul de Stat Constanța prezintă sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19.00, comedia „Logodnă relativă”, de Alan Ayckbourn (regia – Iulian Enache, scenografia – Gabi Albu) cu Cristiana Luca, Florin Aioane, Laura Crăciun și Lucian Pavel în distribuție.

Biletele se pot procura și de pe platforma mystage.ro.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 19.00, spectacolul „Elixirul dragostei”,de G. Donizetti (regia artistică – Ognian Draganov, scenografia – cătălin i. Arbore, coregrafia – Fănică Lupu-Liești). În rolurile principale publicul îi va vedea și asculta pe soliștii: Laura Eftimie, Mădălin Băldău, Daniel Pop, Cristian Caragea și Mihaela Ionescu. Conducerea muzicală este asigurată de Sebastian Pascale.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe mytiket.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă publicului duminică, de la orele 10.30 și 12.00, spectacolul „Pinocchio”, după Carlo Collodi (regia și scenariul – Ciprian Huțanu, scenografia și păpușile – Tunde Tomos, muzica – Călin Ionce, asistenți scenografie – Cătălin Ungureanu și Daniel Pal).

Din distribuție fac parte actorii: Claudia Brădescu, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Grațian Prisacariu, Tiberiu Roșu, Cristian Mitescu, Ion Ciolan și Daniel Minciună.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna începe joi, 19 octombrie, de la ora 19.00, cu o dramă, urmată de o dezbatere cu psihoterapeut Alina Terea: „Tótem”, regizată de Lila Aviles cu  Montserrat Marañon, Marisol Gasé, Mateo Garcia, Naíma Sentíes și Saori Gurza.

Sinopsis: „Sol are șapte ani și își petrece ziua în casa bunicilor, unde sunt în toi pregătirile pentru o petrecere-surpriză pentru aniversarea tatălui ei. Orele trec și haosul se instaurează în sânul familiei, punându-i la încercare temeliile, iar Sol va învăța o lecţie pe care nu o va uita niciodată. Cel de-al doilea lungmetraj al Lilei Aviles calcă pe urmele filmului ei de debut, devenind nu numai o prezență constantă în selecția festivalurilor internaționale din întreaga lume, ci și propunerea Mexicului pentru premiile Oscar. Descris de Lila ca „o odă adusă vieții și un omagiu adus familiei, prietenilor și iubirii”, filmul urmărește felul divers și complex, în aparenta sa simplitudine, prin care o familie face față pierderii iminente a unuia dintre ei.” 

O nouă animație intră, săptămâna aceasta, în programul Centrului „Jean Constantin”, „Trolii: Se strânge trupa”, regizată de Walt Dohrn și Tim Heitz, personajele principale fiind „interpretate” de Anna Kendrick, Zooey Deschanel, Daveed Diggs, Christopher Mintz-Plasse și Justin Timberlake. Animația poate fi urmărită vineri, 20 octombrie, de la ora 09.00, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 11.00 și duminică, 22 octombrie, de la ora 13.00.

Sinopsis: „După două filme în care au fost prieteni la cataramă și au flirt neîncetat, Poppy (Anna Kendrick) și Ciot (Justin Timberlake) sunt acum oficial, în sfârșit, un cuplu (#cioppy)! Pe măsură ce cei doi se apropie tot mai mult, Poppy descoperă că Ciot are un trecut secret. El a făcut cândva parte din trupa-fenomen preferată de ea, BroZone, împreună cu cei patru frați ai săi: Floyd (Troye Sivan), John Dory (Eric André; Sing 2), Spruce (Daveed Diggs) și Clay (Kid Cudi). BroZone s-a destrămat când Ciot era încă un copil, la fel ca și familia lui, iar Ciot nu și-a mai văzut frații de atunci.Dar când Floyd, fratele lui Ciot, este răpit pentru talentul său muzical de către un duo de răufăcători – Velvet (Amy Schumer) și Veneer (Andrew Rannells) – Ciot și Poppy pornesc într-o călătorie complicată și emoționantă pentru a-i reuni pe ceilalți frați și a-l salva pe Floyd de la o soartă chiar mai rea decât să fie un nimeni în lumea muzicii pop…”.

Sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 15.00, va fi proiectat filmul românesc „Libertate” în regia lui Tudor Giurgiu, cu Alex Calangiu, Iulian Postelnicu și Cătălin Herlo în distribuție.

Sinopsis: „Sibiu, decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliție Viorel e capturat și acuzat că e terorist.”

Cei mici sunt așteptați sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 13.00 și duminică, 21 octombrie, de la ora 11.00, pentru a vedea animația „Argonauții: Povești șoricești”, regizată de David Alaux, Eric Tosti și Jean-François Tosti, cu o distribuție formată din Kaycie Chase, Christophe Lemoine, Emmanuel Curtil, Michel Tureau și Frantz Confiac.

Sinopsis: „O tânără șoricică aventuroasă și pisica ei adoptivă se confruntă cu cele mai periculoase creaturi ale mitologiei în încercarea de a salva orașul de mânia lui Poseidon.”

Filmul nou-nouț „Crimele din Osage County: Bani însângerați”, regizat de Martin Scorsese,  poate fi văzut sâmbătă, 21 octombrie și duminică, 22 octombrie, de la ora 17.30. Din distribuție fac parte actorii: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Jesse Plemons și Lily Gladstone.

Sinopsis: „La începutul secolului al XX-lea, petrolul a adus o avere națiunii Osage, membri săi devenind peste noapte unii dintre cei mai bogați oameni din lume. Bogăția acestor nativi americani i-a atras imediat pe interlopii albi, care au manipulat, extorcat și furat cât de mulți bani au putut înainte de a recurge la crimă. Bazat pe o poveste adevărată și narat prin intermediul neobișnuitei povești de dragoste dintre Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) și Mollie Kyle (Lily Gladstone), „Crimele din Osage County: Bani însângerați” este o saga western în care dragostea adevărată se intersectează cu trădarea inimaginabil de monstruoasă.”

„Nuntă pe bani”, filmul care îl are în distribuție pe Mircea Bravo, mai poate fi văzut la Centrul „Jean Constantin”, duminică, 22 octombrie, de la ora 15.00. Regia filmului e semnată de Cristian Ilișuan, iar din distributie mai fac parte Adrian Cucu, Cătălin Herlo și Alexandra Spătărelu.

Sinopsis: „Mircea urăște nunțile. Și toată lumea află asta atunci când după participarea la încă o nuntă din obligație, face o postare controversată pe Facebook care devine virală. Însă când trebuie să restituie o sumă uriașă de bani din cauza unor decizii greșite, singura soluție pentru el rămâne propria nuntă. Pentru Mircea urmează o cursă contracronometru pentru a găsi sală, nași și invitați cu scopul de a face un business cât mai profitabil.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin” miercuri,18 octombrie, de la ora 20.00, va avea loc un one-man show Radu Pietreanu, interizis celor sub 16 ani. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

Vineri, 20 octombrie, de la ora 18.00, Centrul „Jean Constantin” va găzdui conferința: „Despre sănătate, într-un veac al bolilor” susținută de scriitorul Cornel Constantin Ciomâzgă. În cadrul evenimentului, acesta își va prezenta și cartea „Apocalipsa why not”. Intrarea este liberă.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programată joi, 19 octombrie, de la ora 19.00, comedia: „Bărbații la 40, femeile la 43”, de Octavian Strunilă, care semnează și regia și apare și distribuție alături de Leonid Doni și Andreea Mateiu. Biletele se pot procura de pe iabilet.ro.

O altă comedie este programată duminică, 22 octombrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură: „Pe o pânză de păianjen!”, de Alexandru Popa (regia – Vlad Zamfirescu), cu o distribuție formată din Vlad Zamfirescu, Medeea Marinescu, Mirela Oprișor, Andi Vasluianu și Diana Roman. Biletele se pot cumpăra și online, de pe proticket.ro și ticketstore.ro.

Marți, 24 octombrie, tot de la ora 19.00, va avea loc comedia „Toc Toc”, de Laurent Baffie, descrisă ca fiind „psihologie combinată cu umor acid de bună calitate”. Din distribuție fac parte: Anca Țurcașiu, Andrei Duban, Andrei Mateiu, Mihai Gruia Sandu, Monica Ciuta, Doina Antohi și Daniel Burcea. Biletele se pot cumpăra și prin rețeaua bilet.ro.

Citește și