PressCode

Brăila. Copiii pasionați de știință și tehnologie se reunesc la CODE Kids Fest Brăila 2023

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” devine, vineri 27 octombrie, gazda celei de-a II-a ediții a Târgului Regional de Știință CODE Kids FEST Brăila 2023. Evenimentul reunește copii pasionați de știință și tehnologie din patru județe și se desfășoară în cadrul proiectului „CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress. Scopul principal este de a promova mișcarea de coding și STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), în care copiii și tinerii din mediul rural și urban își pot dezvolta competențele digitale și se implică activ în comunitate prin soluționarea unor teme digitale creative.

Evenimentul este un prilej pentru peste 4.600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani de a explora lumea digitală și de a-și dezvolta abilitățile tehnologice. Acest proiect a fost recunoscut și premiat, obținând Premiul III la Secțiunea Educație și Învățământ în cadrul Galei Societății Civile din 2023.

Cluburile de coderi din Ovidiu, Medgidia, Constanța, Tulcea, Sarichioi, Brăila, Chiscani, Galați și Fierbinţi-Târg vor prezenta proiecte în domeniul tehnologiei și științei, împreună cu experimente de inginerie aplicată. Aceste evenimente demonstrează că creativitatea copiilor nu are limite și că ei pot să își dezvolte competențele în domeniul tehnologiei într-un mod inovator.

Evenimentul va avea loc în Spațiul Multicultural “Dunărea” din cadrul bibliotecii și va fi coordonat de către Ștefăniță Alecu, analist programator.

Acest târg reprezintă o sursă de inspirație pentru generația viitoare, încurajându-i pe copii să exploreze lumea tehnologiei și să-și urmeze pasiunile pentru știință și inovație.

Citește și