PressCode

Medgidia. Aplicație Interactivă pentru telefoanele mobile, proiect Erasmus + la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Casa de Cultură a Sindicatelor “Lucian Grigorescu” din Medgidia a găzduit astăzi Evenimentul de multiplicare –Interactive Application on Mobile Phone, din cadrul proiectului Erasmus+ nr. 2021-1-RO01-KA220-SCH-000030265, cu titlul ”Innovative Teaching/Learning Approaches”, finanțat  cu sprijinul Comisiei Europene. Au fost prezenți peste o sută de elevi și cadre didactice, dar și invitați din Italia și Turcia.

Timp de doi ani (2021-2023), în cadrul proiectului, s-au desfășurat numeroase activități menite să dezvolte abilitățile creative, antreprenoriale și colaborative ale participanților cu ajutorul limbilor străine, cunoștințele digitale și noțiunilor dobândite în școală. Elevii conștientitează astfel necesitatea utilizării aplicațiilor informatice și cunoștințelor de la disciplinele științifice studiate în școală (matematica, științe, tehnologii noi). Prin activitățile de proiect, elevii sunt încurajați să se implice în învățarea experimentală, în rezolvarea problemelor și să lucreze în echipe. 

Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, coordonatorul proiectului, este o instituție de învățământ recunoscută pe plan local ca o organizație de succes, ce vine în întâmpinarea solicitărilor părinților și elevilor orașului Medgidia, dar și din zonele rurale învecinate.

Organizații și școli partenere:

  • Zespol Szkol Technicznych i Ogolnoksztalcacych z Oddzialami Integracyjnymi im. Stanislawa Staszica, liceu din Bialystok-Polonia 
  • Ozel Adalya Anadolu Lisesi, colegiu din Antalya – Turcia
  • Özel Antalya Vizyon Koleji Anadolu Lisesi, colegiu din Antalya – Turcia
  • ARDA Beratung & Bildung GmbH, Organizație nonguvernamentală-Berlin, Germania
  • Cofac Cooperativa De Formacao E Animacao Cultural Crl – Universitatea din Lisabona.

Printre rezultatele proiectului se numără realizarea unei aplicații informatice pentru telefoanele mobile care să fie utilizată la disciplinele STEAM. Cu ajutorul acestei aplicații, elevii pot gestiona mult mai eficient temele, încarca proiectele, iar profesorii lecțiile, a explicat directorul Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Camelia Deșliu.

Elevii au comunicat în limba enegleză, o condiție importantă pentru integrarea cu succes pe piața muncii europene. Un alt rezultat al acestui proiect este atitudinea pozitivă pe care elevii din mediile defavorizate implicați o afișează față de colegi,  cadre didactice, școala în general, și nu în ultimul rând, față de ei înșiși și mediul social din care provin.

Director adjunct Georgeta Prică, responsabil proiect din partea Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia a prezentat etapele și principalele activități desfășurate în cadrul proiectului: Lisabona – Portugalia, în perioada 18-22 aprilie, 2022, Berlin – Germania, în perioada 1-7 iulie 2022, Antalya– Turcia, în perioada 20-24 februarie 2023 – Bialystok – Polonia, în perioada 27- 31 martie 2023.

 La eveniment au participat și elevii din Clubul de Robotică al Liceului Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” – care au realizat o demonstrație de utilizare a roboților.  

Citește și