PressCode

CSM Constanța. Handbaliștii joacă cu Chrobry Glogow, în EHF European League

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Astăzi, 14 noiembrie, de la ora 19.45, CSM Constanța joacă cel de-al doilea meci la Sala Sporturilor în faza grupelor EHF European League.

CSM Constanța, liderul Grupei H cu două victorii, întâlnește ultima clasată, KGHM Chrobry Glogow, care a pierdut în primele două etape și vine în România să își joace ultima șansă de a rămâne în cărțile calificării. Echipa poloneză face un sezon foarte bun în liga internă, unde a obținut, vineri, cea de-a 8-a victorie în 11 meciuri, fiind a treia în clasament, după “giganții” Kielce și Wisla Plock.

Glogow revine într-o competiție europeană după 16 ani de absență. În sezonul 2007/08, a atins sferturile de finală în Challenge Cup. Cea mai bună performanță internă pentru Chrorbry este locul 2 în Polonia, în sezonul 2005/06, când îi alinia pe celebrii frați Jurecki. Deși Constanța și Glogow nu s-au mai întâlnit până acum, antrenorii principali Vitaly Nat și George Buricea au fost adversari pe teren, în toamna anului 2005, în optimile Cupei Cupelor! Ucraineanul, fost jucător la Zaporoje, a evoluat în dubla cu HCM, din lotul căreia făcea parte și Silviu Băiceanu. Constanța a mers atunci mai departe.

La lotul aproape integral format din jucători polonezi, Nat a adăugat și doi internaționali ucraineni, portarul Anton Dereviankin și centrul Oleksandr Tilte, care a evoluat în Liga Campionilor cu Motor Zaporoje. Interul stânga rus Anton Otrezov este al treilea jucător străin.

CSM Constanța este singura echipă neînvinsă din Grupa H și este considerată una dintre surprizele sezonului în EHF European League, după ce le-a învins pe Tatabanya și Sporting Lisabona. Băieții au făcut neîncăpătoare Sala Sporturilor la meciul cu Sporting și vor să repete figura contra polonezilor. Nistor & comp mizează pe tribune pline, care să-i poarte spre cea de-a treia victorie în grupă.

Citește și