PressCode

La mulți ani Dobrogea!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Ziua Dobrogei este celebrată astăzi la Constanța, prin numeroase expoziții, dezbateri și lansări. Se împlinesc 145 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă, moment care a coincis cu dezvoltarea și modernizarea întregii regiuni.

Pentru a celebra evenimentul, toate obiectivele Muzeului de Istorie și Arheologie Constanța sunt deschise între orele 09.00 – 17.00, iar intrarea este gratuită.

Ce puteți să vizitați astăzi:

  • Expoziția de bază de la sediul central din Piața Ovidiu nr. 12, Constanța,
  •  Complexul arheologic Histria, loc. Istria, jud. Constanța,
  •  Complexul muzeal Tropaeum Traiani Adamclisi, loc. Adamclisi, jud.constanța
  •  Muzeul Carsium Hârșova, oraș Hârșova, jud. Constanța,
  • Complexul arheologic Capidava. Loc.Capidava, jud. Constanța.

Muzeul de Artă Constanța organizează, în perioada 13 – 22 noiembrie, o serie de activități destinate publicului de toate vârstele: două expoziții de fotografie și patru ateliere de creație artistică, la care vor participa preșcolari, liceeni și studenți.

Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, Constanța se poate vizita astăzi gratuit.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, împreună cu Palatul Copiilor și Universitatea „Ovidius” Constanța, organizează, tot astăzi, de la ora 10.00, proiectul județean „Istorie și Civilizație în Dobrogea Multiculturală” – Ediția I, dedicat aniversării a 145 de ani de la reintegrarea Dobrogei la statul român.

Sursa foto: Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Citește și