PressCode

Constanța. Oferta culturală a săptămânii 22-28 noiembrie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Spre final de noiembrie, sălile de spectacol din Constanța au oferte generoase pentru publicul de toate vârstele, la care se adaugă o serie de filme nou-apărute pe marile ecrane.

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” prezintă sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.30, spectacolul muzical-coregrafic „L’heure d’or de Paris” (coregrafia, regia şi scenografia – Horaţiu Cherecheş, asistent coregrafie – Monica Cherecheş), având la bază un colaj muzical din lucrările marilor clasici şi chansonete.

Soliști lirici vor fi Daniela Vlădescu și Marius Eftimie, iar solişti de balet, Adrian Mihaiu, Cătălina Iliescu, Bogdan Bîrsănescu, Mihai Pâslaru, Ioana Crețu, Yuria Soeta, Oana Dincă, Carlos Alvarado și Gabriele di Fazio.

Biletele se pot cumpăra și online, de pe mytiket.ro.

Teatrul de Stat Constanța așteaptă publicul în Sala Studio sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 19.00, la spectacolul „Universuri paralele”, de David Lindsay-Abaire ( regia – Radu Iacoban, scenografia – Tudor Prodan) avându-i în distribuție pe Mihaela Velicu, Ecaterina Lupu, Lucian Iftime, Lana Moscaliuc și Theodor Șoptelea.

De asemenea, duminică, 26 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio va fi prezentat spectacolul „Jocuri în curtea din spate”,de Edna Mazya ( regia – Diana Mititelu, scenografia – Răzvan Bordoș), cu Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea și Ștefan Mihai.

„După reprezentație va avea loc o dezbatere, pornind de la tema importantă propusă spectatorilor: abuzul, cauzele lui psihologice, impactul pe care îl are asupra victimei cât și modalități de prevenire a acestuia”, spun organizatorii.

Biletele se pot procura și online, de pe platforma mystage.ro.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare” prezintă miercuri, 22 noiembrie și joi, 23 noiembrie, de la 11.30, spectacolul „Inimă rece”, după Wilhelm Hauff  (adaptare text – Victoria Gavrilescu, regia artistică – Lică Gherghilescu, scenografia – Carmencita Brojboiu, muzica – Dicran Asarian).

Spectacolul îi are în distribuție pe: Sergiu Bucur, Clara Ghiuvelechian, Arina Cojocaru/ Cătălina Oțeleanu, Emanuel Cristoiu, Grațian Prisacariu, Daniel Minciună, Andrei Stroescu, Claudia Brădescu, Ion Ciolan, Dan Cojocaru și Lică Gherghilescu.       

Vineri, 24 noiembrie, de la ora 10.00, dar și duminică, 26 noiembrie, de la orele 10.30 și 12.00, micii spectatori sunt invitați la „Cenușăreasa”, după Charles Perrault (regia și scenariul – Daniel Stanciu, scenografia – Carmencita Brojboiu, consultant mânuire păpuși – Aneta Forna Christu).

Din distribuție fac parte actorii: Denisa Iova, Emanuel Cristoiu/ Lică Gherghilescu, Clara Ghiuvelechian, Cătălina Oțeleanu, Claudia Brădescu, Daniel Minciună, Sergiu Bucur, Grațian Prisacariu, Ion Ciolan, Arina Cojocaru, Andrei Stroescu și Alina Manțu.

La Centrul Multifuncțional Educativ Pentru Tineret „Jean Constantin” săptămâna începe cu o comedie românească, „Miami Bici 2”, în regia lui Jesús del Cerro avându-i în distribuție pe: Matei Dima, Charlotte McKinney, Codin Maticiuc, George Piștereanu și Danny Trejo. Filmul va fi prioiectat joi, 23 noiembrie, de la ora 17.00, vineri, 24 noiembrie, de la ora 20.00 și duminică, 26 noiembrie, de la ora 19.00.

Sinopsis: „Ion Bilă și Ilie Piciu călătoresc de la Miami la Los Angeles în căutarea visului american adaptat la cel românesc, în stilul “dolari multi pe muncă puțină”. Ei ajung în situația de a face diferite infracțiuni într-un anturaj de “băieți răi” de care apoi încearcă să se descotorosească.”

Tot joi, 23 noiembrie, de la 19.00, va putea fi văzut filmul „Napoleon”, regizat de Ridley Scott cu Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ben Miles și Tahar Rahim în distribuție. Filmul va mai fi proiectat sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 18.00 și duminică, 26 noiembrie, de la ora 16.00.

Sinopsis: „Ridley Scott propune o poveste originală despre apariția și parcursul legendarului Napoleon Bonaparte. Filmul expune modul crud în care generalul Napoleon pune mâna pe tronul Franței, întreaga lui carieră fiind analizată din unghiul lui Josephine, soția și marea lui dragoste.”

Vineri, 24 noiembrie, de la ora 17.00, este programat filmul „21 de rubini”, în regia lui Ciprian Mega cu Corina Moise, Mickey Rourke și Anthony Delon în distribuție.

Sinopsis: „Nina (Corina Moise) este o tânără procuroare, care, împreună cu iubitul ei, Yuri (Anthony Delon), regizor de film, lucrează la dezvoltarea unui scenariu, inspirat dintr-o poveste de familie.Tensiunile politice de la sfârșitul anului 2022, o aduc pe Nina în atenția publică, numele ei fiind vehiculat pentru poziția de Procuror General al României. Numirea în această funcție depinde, însă, de Mickey Mandovanis (Mickey Rourke), Secretar de Stat al Guvernului american, și de Nicoletta Delalachiessa (Elisabetta Pellini), reprezentanta Comisiei Europene. Întâlnirile cu aceștia se transformă într-un veritabil examen, care, dublat de căutările artistice și de relația amoroasă cu Yuri, îi dezvăluie Ninei chipul societății în care trăiește.”

Un alt film românesc este programat la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 13.00, „Warboy”, regizat de Marian Crișan cu Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan și Adina Iftime în distribuție.

Sinopsis: „Warboy ne arată cum trăiește un adolescent finalul celui de-al Doilea Război Mondial, mai exact toamna anului 1944. Băiatul încearcă să salveze cei doi cai ai familiei pornind cu ei într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.”

Animația Disney „Dorința”, regizată de Chris Buck și Fawn Veerasunthorn, cu Alan Tudyk, Ariana DeBose și Chris Pine în distribuție va fi proiectată sâmbătă, 25 noiembrie și duminică, 26 noiembrie, de la ora 11.00.

Sinposis: „Dorința spune povestea tinerei Asha care, într-o noapte înstelată, își pune o dorință și primește un răspuns mai ferm decât se aștepta atunci când o stea buclucașă coboară din cer pentru a i se alătura.”

Filmul de aventură „Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare”, regizat de Francis Lawrence, cu Rachel Zegler, Tom Blyth, Hunter Schafer, Viola Davis și Peter Dinklage în distribuție, va fi proiectat la Centrul „Jean Constantin” sâmbătă, 25 noiembrie, de la ora 15.00 și duminică, 26 noiembrie, de la ora 13.00.

Sinopsis:  „Cu mulți ani înainte să devină președintele tiran al Panem-ului, Coriolanus Snow, de 18 ani, este ultima speranță a unei familii cândva puternice, dar căzute în dizgrație în Capitol-ul de după război. Cum cea de-a zecea ediție a Jocurilor Foamei se apropie repede, tânărul Snow este alarmat atunci când i se dă sarcina să fie mentorul tinerei Lucy Gray Baird, tributul modestului District 12.Totuși, atunci când Lucy Gray captivează atenția întregului Panem cântând, curajoasă, în timpul ceremoniei, Snow simte că are o șansă. Unindu-și instinctele pentru spectacol și simțul politic înnăscut, Snow și Lucy concurează contra timp pentru a supraviețui.”

Biletele se pot cumpăra de pe cinemagia.ro.

Tot la Centrul „Jean Constantin” este programată luni, 27 noiembrie, de la ora 19.00, comedia „O farsă de doi lei (și zece bani)”, de Marc Fayet, în regia lui Răzvan Oprea, cu Dragoș Huluba, Cătălina Grama Jojo, Andrei Mateiu, Paula Chirilă, Paul Ipate și Maria Obretin în distribuție. Biletele se pot procura online de pe ticketstore.ro.

De asemenea, marți, 28 noiembrie, de la ora 20.00, Centrul „Jean Constantin”  a pregătit o porție de.. stand-up comedy, „Rău vegan”, cu Dan Badea. Spectacolul este interzis minorilor sub 16 ani. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro.

La Casa de Cultură a Sindicatelor este programată vineri, 25 noiembrie, de la ora 19.00, comedia „Scandal în familie”,  de Billy van Zandt si Jane Milmore (regia – Răzvan Săvescu) avându-i în distribuție pe: Adriana Trandafir, Marius Bodochi, Alexandra Apetrei, Paula Chirilă, Răzvan Oprea și Andrei Mateiu

Biletele se pot procura de pe ticketstore.

Marți, 28 octombrie, de la ora 19.00, tot la Casa de Cultură, va avea loc comedia „Ursul”, de Cehov, avându-i în distribuție pe Marius Bodochi, Ruxandra Balașu și Gabriel Costan.

Biletele se pot procura și online, de pe bilet.ro.

Foto:    „Universuri paralele” – Teatrul de Stat Constanța

Citește și